Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chára udržal na uzde Draisaitla, rozhodol gólostroj Pastrňák

Boston a jeho slovenský kapitán Zdeno Chára sa tešia z víťazstva v Edmontone 2:1 po predĺžení a potvrdenia líderskej pozície v NHL.

20.02.2020 06:55 , aktualizované: 07:24
Zdeno Chára, Patrice Bergeron Foto: ,
Zdeno Chára so spoluhráčom Patriceom Bergeronom.
debata

Veľkú zásluhu na ňom má český útočník David Pastrňák. Dvadsaťtriročný rodák z Havířova sa najprv asistenciou podieľal na prvom góle Bostonu z hokejky Patricea Bergerona a v predĺžení umným bekhendovým zakončením pomedzi betóny Mika Smitha rozhodol o dvoch bodoch pre svoj tím.

V bránke Bruins dostal prednosť Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom, pripísal si 28 zásahov. Boston má na čele NHL náskok 5 bodov pred Tampou Bay. „Zvykáme si na to, aby sme víťazili aj v takýchto tesných zápasoch. V tejto fáze sezóny pred play off je dôležité, aby sme sa to naučili. Čím viac si osvojíme takýto typ zápasov, tým lepšie pre nás,“ uviedol Tuukka Rask, cituje ho AP.

Chára odohral 22:09 min s bilanciou 3 strely na bránku, 3 zablokované strely, 1 plusový bod. Chára je krátko pred 43. narodeninami dvanásty v štatistike plus/mínus v celej NHL. Na konte má 25 plusových bodov.

Pastrňák naďalej vylepšuje svoje excelentné čísla produktivity v tejto sezóne. Proti Edmontonu strelil 43. gól v tomto súťažnom ročníku a na čele poradia strelcov dostihol Austona Matthewsa z Toronta. Alexander Ovečkin na treťom mieste zaostáva o tri presné zásahy.

Edmonton odohral piaty zápas bez produktívneho kapitána Connora McDavida, jeho spoluhráč Leon Draisaitl sa nepresadil. O širokú maródku Oilers sa starajú aj Joakim Nygard, Kris Russell, James Neal a Oscar Klefbom, na ľade v súťažných zápasoch chýba tiež suspendovaný Zack Kassian.

Dallas v zostave s obrancom Andrejom Sekerom vyhral nad Arizonou 3:2 a bodovo sa dotiahol na lídra Západnej konferencie St. Louis. Sekera odohral 15:04 min bez štatistického zápisu. Víťazný gól strelil obranca Jamie Oleksiak, bol pre neho iba druhý v sezóne. Brankár Ben Bishop prispel 39 zákrokmi a stal sa prvou hviezdou zápasu.

NHL – výsledky:

Chicago – New York Rangers 3:6, Dallas – Arizona 3:2, Edmonton – Boston 1:2 pp, Anaheim – Florida 1:4, Colorado – New York Islanders 3:1, Vancouver – Minnesota 3:4 pp a sn {* koniec-sablona *}

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins