Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Černák zacítil krv Paláta. Rozpútal melu, zranil Rantanena

Erik Černák má za sebou vydarenú noc v NHL. Pri víťazstve 4:3 nad Coloradom odohral 21:38 min, nazbieral 6 bodyčekov, 2 plusové body, zablokoval 2 strely súpera. A taktiež sa zastal spoluhráča Ondřeja Paláta.

18.02.2020 08:21 , aktualizované: 09:16
debata (7)

Českého útočníka zasiahol pri striedačkách center Avalanche Nathan MacKinnon. Ramenom mu spôsobil krvavé zranenie nad ľavým okom.

Paláta sa zastali hneď dvaja spoluhráči, strkali a naťahovali sa s MacKinnonom. Do konfliktu sa následne zapojil Černák a už boli v sebe všetci.

Černák v závere šarvátky bez prilby dohováral kapitánovi Colorada Gabrielovi Landeskogovi. Výsledkom boli štyri dvojminútové tresty za hrubosť, po dva na oboch stranách. Slovenský obranca vyviazol bez postihu.

Tampa Bay vďaka víťazstvu stráca na lídra Východnej konferencie Boston už len jeden bod.

Zranil Rantanena

Coloradu bude opäť chýbať kľúčový útočník Mikko Rantanen. Fín vynechal v októbri a novembri dovedna 16 zápasov pre problémy s členkom a najnovšie ho čaká niekoľkotýždňová pauza pre zranenie v hornej časti tela.

Dvadsaťtriročný krídelník narazil do mantinelu, keď po nedovolenom zákroku slovenského obrancu Erika Černáka spadol a nedokázal koordinovať svoj pohyb.

Nešťastná situácia sa odohrala v druhej tretine, konkrétne v 28. minúte. Černák sa snažil vyriešiť prečíslenie Colorada dvoch na jedného, Rantanenovi bránil v prihrávke na voľného spoluhráča a následne ho podrazil.

Mladý Fín narazil ramenom do mantinelu a už sa nevrátil do hry. Urastený Slovák putoval na dve minúty na trestnú lavicu, ale domáci jeho vylúčenie nepotrestali.

Podľa zámorského odborníka Adriana Datera, ktorý sa špecializuje na dianie v organizácii Avalanche, má Rantanen zlomenú kľúčnu kosť a štandardná dĺžka rekonvalescencie v prípade takého zranenia sa pohybuje v rozmedzí šiestich až ôsmich týždňov.

Rantanen odohral v aktuálnej sezóne 42 zápasov so ziskom 41 bodov (19+22) a je štvrtým najproduktívnejším hráčom Colorada. Avalanche figurujú na tretej priečke v Západnej konferencii NHL a nemal by im ujsť postup do play-off. V ostatných troch dueloch však mužstvo sužované zraneniami nezvíťazilo.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay #Colorado Avalanche #Nathan MacKinnon #Erik Černák #Ondřej Palát