Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ovečkin: Prekonám Gretzkého a na druhý deň skončím

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin má množstvo individuálnych ocenení, ale aj tri tituly majstra sveta a Stanleyho pohár. Takže by mohol už teraz ukončiť kariéru. Superstrelec Washingtonu však s dávkou zveličenia povedal, že skončí, až keď prekoná najväčšiu z hokejových legiend Waynea Gretzkého. Momentálne za ním zaostáva o 216 gólov.

08.12.2019 14:00
Alexander Ovečkin. Foto: ,
Alexander Ovečkin má v základnej časti NHL na konte 678 gólov.
debata

Gretzky skončil so súčtom 894 gólov v základnej časti NHL, ruský „snajper“ ich má 678. „V momente, keď predstihnem Gretzkého, ma už neuvidíte na ľade. Okamžite potom skončím,“ zasmial sa Ovečkin, cituje ho NHL.com a odvoláva sa na ESPN.

Jeho 678 gólov mu aktuálne zaručuje 12. miesto v historickej tabuľke najlepších strelcov NHL. Po prvých 31 zápasoch tejto sezóny má na konte 20 gólov a je na ceste k deviatej minimálne 50-gólovej zámorskej sezóne v kariére. To by znamenalo vyrovnanie rekordu, ktorého spoludržiteľmi sú Gretzky a Mike Bossy.

Vlani sa Ovečkin ôsmykrát stal najlepším strelcom profiligy, čo je tiež rekordný zápis. Gretzkého má však vo veľkej úcte a ešte pred touto sezónou tvrdil, že jeho rekord v počte strelených gólov je nedosiahnuteľný. Medzitým však svoj názor trochu poopravil.

„Šanca tu je stále, ale to by som musel hrať minimálne v takej fazóne a so zanietenosťou ako doteraz. V postate iba stačí nepoľaviť a premieňať naďalej šance,“ uviedol v dobrej nálade kapitán Capitals, cituje ho NHL.com.

Keďže rodák z Moskvy s dynamitom v hokejke už má 34 rokov, veľa sezón ho už nemusí čakať. Zmluva s Washingtonom Capitals mu vyprší na konci sezóny 2020/21, ale už 1. júla 2020 sa chystá podpísať jej predĺženie. Za obzor tohto dátumu sa však zatiaľ nechce pozerať.

„Uvidíme, čo sa stane v rozpätí najbližších dvoch rokov. Hrať chcem dovtedy, kým budem vládať. Vládať však neznamená ťahať nohy, ale byť vo forme a strieľať góly. Nechcem sa zaradiť medzi tých hráčov, ktorí budú hrať už len zo zotrvačnosti. Musím si udržať svoju úroveň a kvalitu,“ zdôraznil Ovečkin.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals