Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo: Cítim, že v Chicagu môžem byť úspešný

Na gól čakal dlho - trinásť mesiacov. Veľkú radosť z prvého zásahu v drese Chicaga mu však čiastočne pokazila druhá prehra za sebou. Blackhawks totiž podľahli v Tampe Bay 4:5 po predĺžení.

29.03.2017 08:00
letisko milana rastislava štefánika, prílet,... Foto: ,
Tomáš Jurčo.
debata

„Konečne mi to tam padlo! Super pocit. Som naozaj rád. Celú sezónu mi to nevychádzalo, hoci šancí som mal plno. Len ma mrzí, že sme prehrali,“ priznal Tomáš Jurčo (24).

Na Floride utŕžilo Chicago debakel 0:7 a od Tampy dostalo päť gólov. Čo sa deje?
Samozrejme, je to veľmi veľa. Musíme si sadnúť a poriadne rozobrať hru. Je však lepšie, keď na vás príde horšie obdobie v takejto fáze sezóny a nie počas play off. Som však presvedčený, že nejde o nič vážne. Veď celú sezónu hráme dobre. Rozoberieme si to a ďalšie zápasy už, dúfam, vyhráme.

Ako ste prijali februárovú výmenu do Chicaga?
Bol som veľmi rád, keďže v Detroite som nehrával. Vedel som, že záujem má niekoľko tímov. Keď to vyšlo práve na Chicago, potešilo ma to. Vybudovať si pozíciu v jednom z najlepších mužstiev ligy nie je jednoduché. Snažím sa však hrať tak, aby som bol v zostave večer čo večer. Mám pocit, že sa zlepšujem každým zápasom a cítim, že v tomto tíme môžem byť úspešný.

Pomohlo vám, že v ňom pôsobia krajania Marián Hossa a Richard Pánik?
Vždy je príjemné, keď máte v šatni niekoho blízkeho. Aj z Detroitu som bol zvyknutý na slovensko-českú partiu. Hosič mi stále radí, ako by som mal hrať. Som nesmierne rád, keď sa mi snaží pomôcť. Oboch chalanov dobre poznám a rozumieme si.

Aký je rozdiel medzi atmosférou v Detroite a v Chicagu?
Vždy veľa ovplyvňuje, či sa mužstvu darí alebo sa trápi. V Chicagu je pochopiteľne lepšia nálada. Na Detroit však nemôžem povedať nič zlé. Chalani v tíme boli super a mal som to tam naozaj rád. Bohužiaľ, nehrával som. Preto mi výmena veľmi prospela. Som vo veku, keď sa musím pozerať na svoju kariéru a posúvať sa vpred.

Vnímate aktuálnu sezónu ako boj o ďalšiu zmluvu v Chicagu?
Samozrejme. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne. Keby to nevyšlo, tak pôjdem niekam inam, ale určite by som v klube veľmi rád zostal.

Prišli by ste na majstrovstvá sveta, ak by Chicago skoro vypadlo z play off?
Debatoval som o tom s generálnym manažérom Róbertom Švehlom. Uvidíme po sezóne. Moja situácia je o to komplikovanejšia, že nemám zmluvu na ďalšiu sezónu. Dohodnúť sa na novej pre mňa teraz nebude také jednoduché ako naposledy ešte v Detroite. Vždy chodím do reprezentácie veľmi rád, ale teraz naozaj neviem, ako by to dopadlo. Najlepšie by určite bolo, keby som takúto dilemu ani nemusel riešiť a šli by sme s Chicagom v play off veľmi ďaleko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Chicago Blackhawks