Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojgólový Iginla si otvoril účet v drese Kings, naháňa play off aj Sakica

V treťom zápase po prestupe z Colorada do Los Angeles si kanadský hokejový veterán Jarome Iginla otvoril strelecký účet v novom drese.

10.03.2017 12:04
Jarome Iginla Foto: ,
Jarome Iginla.
debata

Dvoma zásahmi v početných výhodách vrátane rozhodujúceho sa skúsený útočník postaral o štvrtkové víťazstvo Kings nad Nashvillom 3:2 po predĺžení. „Nie zlé na 39-ročného chlapa. Počas kariéry nastrieľal spústu presilovkových gólov, tuším sa blíži k druhej stovke,“ povedal podľa lakingsinsider.com tréner Darryl Sutter a nemýlil sa. Iginla sa v presilovke presadil už 196-krát v základnej časti NHL. S celkovo 621 gólmi je na 16. priečke historického rebríčka kanonierov a už len štyri trefy ho teraz delia od legendy Québecu a Colorada Joa Sakica.

Pred prvým zásahom vo farbách „kráľov“ mu puk priťukol slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý potom vyrovnal na 2:2 a Iginla v predĺžení zavŕšil obrat. „Dobrý pocit, najmä v novom kolektíve, keď nájdete spôsob, ako priložiť ruku k dielu. Je vzrušujúce byť na ľade v záverečných kľúčových momentoch zápasu,“ skonštatoval Iginla na webe nhl.com. Ostrieľaný kanonier prvý raz v sezóne dosiahol v jednom zápase dva body. „Pre nás je už každý zápas akoby play offový,“ prízvukuje Sutter a Iginla nepochybuje, že aktuálne deviati Kings sa v závere základnej časti prebojujú do najlepšej osmičky Západnej konferencie. „Naše šance vidím veľmi optimisticky. Čaká na nás ešte kopec roboty, ale toto je súdržná partia víťazov. Mnohí z nich už dvakrát získali Stanley Cup, takže nepochybujem, že sa nám podarí dostať sa do play-off. Každý z nás v to verí,“ doplnil Jarome Iginla, ktorý prestúpil do Kalifornie s cieľom zabojovať o svoj prvý Stanleyho pohár v dlhočiznej kariére.

debata chyba
Viac na túto tému: #Joe Sakic #Jarome Iginla