Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z tepla do tepla. Budaj výmenu nečakal, teší sa na novú šancu

Rozhodnutie vedenia klubu zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings vymeniť Petra Budaja do Tampy Bay Lightning slovenského gólmana trochu prekvapilo, no necíti sklamanie.

28.02.2017 11:52
debata
zväčšiť Peter Budaj v drese Tampy Bay. Foto: SITA/AP, Mike Carlson
Peter Budaj Peter Budaj v drese Tampy Bay.

Tridsaťštyriročný rodák z Banskej Bystrici to povedal v rozhovore pre Slovenský rozhlas po pondelkovom víťaznom zápase „bleskov“ proti Ottawe (5:1) v ktorom sedel na lavičke a kryl chrbát mladému Rusovi Andrejovi Vasilevskému.

„Veľmi som túto výmenu nečakal. Vedel som, že Tampa chcel niečo urobiť s Bishopom, pretože by o neho pravdepodobne po sezóne prišli. Nemyslel som si však, že to bude výmena práve s LA Kings. Taký je hokej a taký je život. Je potrebné kráčať ďalej. Je to pre mňa nová šanca. V žiadnom prípade nechcem hovoriť o sklamaní. Je to súčasť hokeja a keď sa do zostavy Kings vrátil Jonathan Quick, tak mnohí nevedeli, čo bude ďalej. Klub sa rozhodol kráčať istou cestou. Ja som rád, že som sa dostal do dobrej organizácie,“ myslí si Budaj.

Lightning ho získali spolu s mladým slovenským obrancom Erikom Černákom výmenou za iného gólmana Bena Bishopa, súčasťou výmeny boli aj výbery v drafte nováčikov. „Erik Černák hrá juniorku v Kanade a teraz pokračuje tam. Uvidíme, čo sa bude diať po tom, ako sa ich tímu skončí sezóna. Neviem, či príde sem alebo nie,“ poznamenal na adresu mladého krajana.

Po nedeľňajšej výmene sa u Budaja veci zbehli veľmi rýchlo a po presune do nového pôsobiska už v pondelok večer participoval na súboji Tampy Bay proti Ottawe. „S vedením klubu som sa zatiaľ rozprával len krátko, pretože nás čakal zápas. Budeme sa ešte rozprávať o našom systéme a celkovom fungovaní mužstva. Aj ja sa musím trochu zžiť s mužstvom,“ povedal skúsený gólman pre Slovenský rozhlas a zhodnotil aj pondelkový triumf Lightning nad Senators:

„Hrali sme veľmi dobre. Prvá tretina nám síce ušla a prehrávali sme 0:1, v druhej a tretej to bolo výborné. ‚Vasi‘ nás podržal a mal niekoľko vynikajúcich zákrokov. Dal mužstvu šancu vrátiť sa do zápasu a to je úloha brankára. Je super, že sme vyhrali. Teším sa, že môj prvý zápas, aj keď som bol len na lavičke, sme vyhrali.“

O konkurentovi v boji o post tímovej brankárskej jednotky má Budaj dosť informácií. „S Vasilevským máme rovnakého agenta a počul som o ňom dosť. Je to vraj super chalan, ktorý chce byť úspešný. Má perspektívu a teším sa, že ho spoznám bližšie,“ pokračoval.

Zaujímavosťou je, že Peter Budaj zostane aj po výmene v klube, ktorý sídli v južnej časti USA. Z kalifornského pobrežia Pacifiku sa však presťahoval na slnečnú Floridu. „Idem z tepla do tepla, no to je druhoradé. Avšak neuškodí to,“ dodal s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Tampa Bay Lightning #Los Angeles Kings