Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kings poslali Budaja do Tampy. Pribalili mu mladíka Černáka

Hneď dvaja slovenskí hokejisti sa stali predmetom výmeny v zámorskej NHL. Brankár Peter Budaj a obranca Erik Černák opúšťajú organizáciu Los Angeles Kings a mieria na opačnú stranu USA, na slnečnej Floride už patria klubu Tampa Bay Lightning.

27.02.2017 07:04
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj.
debata (2)

Vedenie „kráľov“ k slovenskej dvojici pribalilo výbery v 7. kole tohtoročného draftu nováčikov a ďalšiu možnú draftovú pozíciu, na oplátku LA Kings získali gólmana Bena Bishopa a piatokolový výber v drafte. Generálny manažér „bleskov“ Steve Yzerman sa rozhodol pre výmenu, lebo Bishopa sa končí zmluva a tesne pred koncom prestupového obdobia si uvoľnil priestor pod platovým stropom.

Peter Budaj v sezóne 2016/2017 využil zranenie Jonathana Quicka v LA a v základnej časti si pripísal 53 štartov a v nich 27 víťazstiev. Keďže sa Quick vrátil do zostavy „kráľov“, Budaj by v kalifornskom mužstve iba sedel na lavičke ako dvojka. V Tampe Bay bude o miesto v bránke súperiť s ruským mladíkom Andrejom Vasilevským, ktorý popri Bishopovi odchytal za „blesky“ 32 duelov.

Stále iba 19-ročný bek Erik Černák pôsobí v zámorí už druhú sezónu, ale doteraz hral iba v juniorskej OHL za Erie Otters. Je pravdepodobné, že sezónu dohrá v juniorke. Generálny manažér Steve Yzerman mu však možno dá šancu už v tejto sezóne v seniorskom tíme.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Tampa Bay Lightning #Erik Černák