Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Spoluhráči chcú, aby si zbalil kufre. Iginlovi doprajú poslednú šancu

Aj coloradskí spoluhráči Jaroma Iginlu chcú vidieť, ako si tento kanadský hokejista balí kufre a opúšťa Denver.

23.02.2017 13:10
Jarome Iginla, Henrik Sedin Foto: ,
Jarome Iginla (vľavo) v drese Colorada na vhadzovaní proti Henrikovi Sedinovi z Vancouvru.
debata

Nie je v tom však nič osobné. Charizmatickému útočníkovi chcú len dopriať zmenu dresu, po ktorej tak túži, aby si mohol možno naposledy v kariére zahrať v silnejšom klube o Stanleyho pohár. Avalanche budú vo vyraďovacích bojoch chýbať.

„‚Iggy‘ túži po poslednej šanci. Každý v šatni, v lige to tak vníma,“ komentuje kapitán coloradského mužstva Gabriel Landeskog. Iginla hral v play off naposledy v roku 2014, keď si obliekal dres Bostonu. Najbližšie k Stanley Cupu počas kariéry bol v roku 2004, ale jeho Calgary vtedy podľahlo Tampe Bay vo finálovej sérii 3:4 na zápasy.

„Kamkoľvek zamieri, novému tímu prinesie nepreberné množstvo skúseností. Dúfam, že sa mu tento rok podarí získať pohár. Bolo by to úžasné,“ pridal sa ďalší útočník „Avs“ Matt Duchene.

Snedý Kanaďan nigérijskej proveniencie Iginla je štrnásty v NHL v počte odohraných zápasov (1532), šestnásty v počte nastrieľaných gólov (618) a tridsiaty štvrtý v produktivite (1289). V tomto ročníku sa však trápi tak ako celé mužstvo, v 58 dueloch má bilanciu 7+9. Plynie mu posledná sezóna z trojročného kontraktu na 16 miliónov dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Colorado Avalanche #Jerome Iginla