Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súčasná NHL je ako dovolenka, tvrdí Jágr

Aj napriek veku neprestáva udivovať. V najlepšej hokejovej lige sveta debutoval v roku 1990 v drese Pittsburghu.

14.02.2017 18:07
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata (2)

Dnes je jej druhým najproduktívnejším hráčom po Waynovi Gretzkom. Hrajúca legenda Jaromír Jágr porovnávala minulé a súčasné pomery v NHL.

„Je to jednoduchšie ako predtým, NHL kedysi bola oveľa náročnejšia. Dá sa povedať, že rozpis je ako dovolenka. Podľa novej kolektívnej zmluvy má každý tím za mesiac štyri voľné dni. Keď som začínal, nič také nebolo. Navyše, po stretnutiach sa ihneď lieta domov. Predtým sme v mestách zostávali cez noc a čakali na normálnu linku. Žiadne špeciály neboli,“ rozhovoril sa pre český Sport.

Jágrovi sa nepáči ani novinka, ktorú tento rok zaviedlo vedenie ligy. Podľa nej má každé mužstvo právo na päť dní voľna, počas ktorých nehrá ani netrénuje.

„Vyhovuje to mužstvám, ktoré majú nahraté. Vedia, že postúpia do play off. Ak sa im nevydaria po pauze dva-tri zápasy, nič sa nedeje. Keď ich prehráme my, je to katastrofa (Florida stráca na play off tri body),“ vysvetlil rodák z Kladna.

Končiť s kariérou sa nechystá. Pokiaľ mu vydrží zdravie, bude stále hrať. Zajtrajší oslávenec vtipne okomentoval svoje 45. narodeniny.

„Neviem, čo je úžasné na tom, že hrám v NHL a mám štyridsaťpäť. Ja by som bol oveľa radšej, keby som mal tridsať! To by bolo úžasné,“ smial sa Jágr. „Neriešim to, iba hrám hokej a robím, čo ma baví. Snažím sa predĺžiť si hokejovú kariéru tak, ako to ide. Chcem si to užívať. Na minulosť sa nikto príliš nepozerá a nerieši, čo bolo. Liga sa zrýchlila a zmenila, ale to zásadné pravidlo zostáva. Keď človek drie viac než ostatní, bude lepší.“

Pred niekoľkými týždňami ho s ďalšími piatimi aktívnymi hráčmi zaradili medzi 100 najlepších hokejistov NHL.

„Bolo to príjemné, vážim si to. Stretol som tam legendy, ktoré pre hokej urobili veľmi veľa. A treba to oceniť. Pretože nebyť týchto velikánov, ani my by sme nehrali. Vyšliapali nám cestu, snažili sme sa byť ako oni. Každý musí mať nejaký vzor. Poznal som tam skoro všetkých, pretože hrám už dlho a pokryl som dosť generácií,“ dodal český velikán.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr