Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik: Zdeno ma upozornil na dôležité detaily

Cez víkend odohral prvé dva zápasy v NHL a na ľade sa rozhodne nestratil. Pri nedeľňajšom víťazstve Bostonu nad Montrealom 4:0 zaznamenal dva body za gólové prihrávky a vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia. Všetko sa to udialo pred zrakom jeho nadšených rodičov.

14.02.2017 10:00
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

„Je to niečo neuveriteľné pre mňa i celú moju rodinu, vždy ma veľmi podporovala. Som rád, že mám debut za sebou,“ tvrdí slovenský reprezentačný útočník Peter Cehlárik (21).

Ako ste všetko zorganizovali tak, aby boli rodičia na vašej premiére v NHL?
Rodičia mali prísť za mnou bez ohľadu na to, že som sa dostal do prvého tímu. Výlet sme už dávno dohodli na tento termín, Providence malo teraz dlhšiu sériu domácich zápasov. Sú tu od minulej stredy a ostanú aj celý tento týždeň. To, že ma práve zavolali hore, bolo super. Mestá sú od seba vzdialené len hodinu autom, stačilo zmeniť hotel a všetko bolo vybavené.

Kto viac prežíval zápasy – vy na ľade či rodičia na tribúne?
(smiech) To veru neviem. No je dosť možné, že rodičia. Snažil som sa plne sústrediť na zápasy a nepozerať sa okolo – kde som a s kým hrám. Myslieť len na svoju hru. Všeobecne nedávam príliš najavo emócie, obzvlášť počas zápasov. Až teraz spätne rozmýšľam nad tým, aké to vlastne celé bolo.

Zakývali ste im aspoň po prvom bode v kariére?
Vôbec nie (smiech). Nikdy to nerobievam. Nepozerám sa do hľadiska – na ľudí ani na svojich blízkych. Sledujem len to, čo sa deje na ľade.

Bola pri vašej premiére v hľadisku aj priateľka?
Nie. Zápasy sledovala doma s rodinou. Podporujú ma na diaľku, za čo som im vďačný. Bola tu so mnou cez vianočné sviatky.

Aké je to naskočiť do slávnej ligy rovno v druhej formácii?
Je veľký rozdiel, či vás tréner nasadí do druhej lajny, alebo len na pár striedaní do štvrtej. Som veľmi rád, že som dostal takúto šancu. Navyše, nastupoval som aj v druhej presilovkovej formácii. Na ľade som strávil toľko času ako na farme v Providence… Je super hrať s takými hráčmi ako sú Krejčí a Pastrňák, bolo to pre mňa o čosi ľahšie. Tréner nás dal dokopy podľa toho, aké sme typy. Snažil som sa čo najlepšie zapadnúť do päťky, aby som v nej ostal aj ďalší zápas.

Aké úlohy ste dostali?
Každý má robiť to, v čom vyniká. Odo mňa tréner očakáva, aby som napádal rozohrávku a získal nejaké puky. Snažil som sa spoluhráčom veľa prihrávať. Sám som nemal ani jednu strelu. Pasovalo nám to spoločne. V prvom zápase sme mali dosť šancí, no nevyužili sme ich. Som rád, že v druhom to už bolo lepšie.

V sobotu ste boli na ľade pri dvoch góloch spoluhráčov, v nedeľu pri dvoch asistovali. Čo to s vami urobilo?
Nie je to len o bodoch, na druhej strane každý bod zvyšuje sebadôveru hokejistu. Všetky útoky hrali v ostatných troch zápasoch sebavedomo, každý sa snažil niečo vymyslieť a bolo to vidieť.

Máte už nejakú reakciu od trénera Bruca Cassidyho, aké má s vami najbližšie plány?
Vždy je to najmä o tom, ako som odohral ostatný zápas. Snažím sa podávať vyrovnané výkony, len v takom prípade mám šancu odohrať v prvom tíme čo najviac. Po nedeľňajšom zápase sme sa s trénerom nerozprávali. Na tento týždeň ma vedenie poslalo späť na farmu, lebo Bruins majú voľno – päť dní nebudú ani trénovať.

Je lepšie, keď ostanete v pravidelnom tréningovom procese?
Asi áno. V AHL bol pred dvoma týždňami tiež Zápas hviezd, takže som mal štyri voľné dni. Som plný energie a tréningy mi len pomôžu. Vždy sa cítim lepšie, keď trénujem, ako keby som len sedel doma a oddychoval.

Na čo sa vám v zámorí zvykalo najťažšie?
S angličtinou som vďaka roku vo Švédsku nemal žiaden problém. Aj život je veľmi podobný. Bývam sám v byte, rovnako ako vo Švédsku. Len hokejovo som si musel zvyknúť na užšie klziská a zámorský štýl. Ani to mi však netrvalo dlho. Vo Švédsku sa hrá disciplinovane a defenzívne, naučil som sa tam všetko, čo potrebujem pre profesionálny ho­kej.

Čo vám pred premiérou v NHL hovoril krajan a kapitán Bruins Zdeno Chára?
Rozprávali sme sa, keď sa vrátil do tímu po chorobe aj pred oboma zápasmi. Vravel mi, že mám makať a každé striedanie hrať naplno. Nechať na ľade všetko. Hovoril mi aj o rôznych detailoch, ktoré sú dôležité a tréneri si ich všímajú. Dal mi veľa rád, za čo som mu vďačný. Keďže sme hrali doma, tak sme neboli na spoločnej večeri ani nič podobné, hádam to príde počas zápasov u súperov. Aj ja som sa mimo ľadu venoval najmä najbližším, keďže sa na mňa prišli pozrieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Peter Cehlárik