Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik je opäť na farme v AHL. CBS tvrdí, že Slovák bude do týždňa späť

Slovenský hokejista Peter Cehlárik sa vracia z Bostonu v NHL na farmu v Providence v AHL. Oznámil to generálny manažér Bostonu Don Sweeney na klubovom webe.

13.02.2017 22:00
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

Dôvodom tohto kroku vedenia Bruins je pravdepodobne snaha udržať talentovaného útočníka v zápasovom rytme, keďže bostonské „medvede“ aktuálne majú v súťaži málo vídanú 6-dňovú prestávku a najbližšie sa predstavia až v nedeľu v San Jose.

Boston, ktorý bojuje o play-off v NHL, ťahá sériu troch víťazstiev. V ostatných dvoch zápasoch si obliekol jeho dres aj Cehlárik a vydarený debut v prestížnej profilige vyšperkoval dvoma prihrávkami na góly v nedeľňajšom domácom súboji proti Montrealu (4:0).

Podľa webu cbssports sa 21-ročný krídelník na konci tohto týždňa takmer s určitosťou ocitne späť v prvom tíme Bruins pred náročným štvorzápasovým „tripom“ po klziskách súperov na západnom pobreží.

Juniorský bronzový medailista z MS 2015 Cehlárik odohral svoje prvé stretnutia v NHL v česko-slovenskom útoku s Davidom Krejčím a Davidom Pastrňákom.

"Tréner mi povedal, že niekoho hľadá na krídlo ku Krejčímu, a dal mi tam príležitosť. Zatiaľ sme si rozumeli celkom dobre. Keď sme sami pred zápasom alebo blízko seba na ľade, tak sa rozprávame po česky a po slovensky. Pred prvým zápasom som bol trochu nervózny, ale potom to opadlo. Po prvých striedaniach som sa snažil zostať pokojný, hrať moju hru a sústrediť sa na to, čo viem robiť dobre. Presne to odo mňa chcel aj tréner. Je dobré, že sme vyhrali tri zápasy po sebe,“ prezradil Cehlárik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Peter Cehlárik