Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin v druhom zápase po návrate prispel k triumfu, štvorgólový Marleau

Len druhý zápas po dlhej zdravotnej odmlke odohral slovenský hokejista Martin Marinčin v drese svojho tímu v NHL a už sa mu podarilo zabodovať.

24.01.2017 07:15
Zach Hyman, Brian Elliott Foto: ,
Zach Hyman z Toronta prekonáva brankára Calgary Briana Elliotta.
debata

Na pondelkovom hladkom triumfe Toronta nad Calgary 4:0 sa 24-ročný košický rodák podieľal asistenciou na góle Zacha Hymana v 37. min na 3:0. Bola vcelku kuriózna, keďže puk sa počas oslabenia domáceho tímu odrazil od korčule slovenského obrancu a pristál na ľade priamo pred Hymanom. Ten mal zrazu voľné pole pre nájazd, v ktorom na dvakrát prekonal hosťujúceho gólmana Briana Elliotta.

Marinčin zaznamenal v osemnástom zápase sezóny piatu asistenciu a počas 20:41 min pridal aj 2 plusové body a skvelých 5 zblokovaných striel, najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade. Dánsky brankár v službách Maple Leafs Frederik Andersen predviedol 26 zásahov a druhý shutout v sezóne. Dôvod na veľkú spokojnosť mal aj útočník Nazem Kadri, ktorý skóroval stýkrát za Toronto.

„V správnom čase sme strelili góly a hrali naozaj dobre. To platí aj pre defenzívu,“ povedal Andersen na webe NHL. „Cítim vzrušenie, že sa môžem podeliť o toto víťazstvo s takými skvelými spoluhráčmi. Nie je dôležité, kto góly strieľa, ale že vôbec padajú,“ skonštatoval Kadri.

Druhým a posledným slovenským hokejistom, ktorý v pondelok zasiahol do diania na ľade v NHL, bol Marián Gáborík. Útočník Los Angeles odohral 17:33 min, ale 2 strely na góly nepremenil. Skončil s mínuskou a Kings podľahli na ľade New Yorku Rangers 2:3. V bránke hostí tentoraz dostal prednosť Jeff Zatkoff pred Petrom Budajom. Na gólmana Rangers Henrika Lundqvista mierilo 36 striel z hokejok hosťujúcich hráčov, ale ujali sa len dve.

„Králi“ prirátali štvrtý zápas bez bodu v sérii, kým „jazdci“ tretie víťazstvo. Kings mali v týchto súbojoch aj smolu, až v troch prípadoch to boli prehry o gól. Alain Vigneault z lavičky Rangers odkoučoval 1100. zápas v NHL. Stal sa iba osemnástym trénerom, ktorý dosiahol túto hranicu. Na konte má 597 víťazstiev.

Patrick Marleau strelil na ľade Colorada štyri góly a výrazne sa podieľal na triumfe San Jose 5:2. Už 37-ročný útočník ich všetky dosiahol v rozpätí 15 minút tretej tretiny, v sezóne sa dostal na 16 presných zásahov a v kariére na 493. Hráči San Jose zvíťazili po piaty raz v rade, kým hokejisti najslabšieho tímu súťaže Colorada prehrali po šiesty raz v sérii. Skvelý výkon v tíme hostí už tradične podal Brent Burns, autor gólu a dvoch asistencií.

Najofenzívnejší obranca NHL sa dostal v tejto sezóne na zaujímavé čísla: 20 gólov a 30 asistencií. Potreboval na to len 48 zápasov, v tabuľke produktivity celej súťaže mu patrí 4. priečka.

Úspešnú uplynulú sezónu naďalej kopírujú vo Washingtone. Capitals vlani vyhrali základnú časť. Teraz sú už opäť na čele aj vďaka pondelkovému hladkému triumfu nad hráčmi Caroliny Hurricanes 6:1. Hokejisti z hlavného mesta USA dosiahli minimálne štyri góly v ôsmom zápase v rade a bodovali v 14 po sebe idúcich stretnutiach, čo je vyrovnanie druhej najdlhšej bodovej série v ich klubovej histórii.

„Cítime, že sme na tom dobre. Z pohľadu útoku nám zaberajú všetky štyri formácie. Veríme si a momentálne sme len ťažko zastaviteľní,“ uviedol útočník Capitals T.J. Oshie, autor gólu na 5:1.

Sumáre NHL:

Washington – Carolina 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Góly: 12. Orlov (Kuznecov, Burakovsky), 18. Williams (Alzner, Niskanen), 29. Orlov (Connolly, Burakovsky), 39. Kuznecov (Alzner, Williams), 54. Oshie (Ovečkin, Nicklas Bäckström), 58. Eller (Schmidt, Burakovsky) – 5. J. Staal (E. Lindholm, Aho)

Colorado – San Jose 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)
Góly: 31. Iginla (Grigorenko, Zadorov), 52. Zadorov (Comeau, Ťutin) – 19. Burns (Schlemko, Couture), 43. Marleau (Vlasic, Bödker), 46. Marleau (Couture, Burns), 51. Marleau (Pavelski, Burns), 57. Marleau (Vlasic)

New York Rangers – Los Angeles 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly: 12. Pirri, 34. Puempel (Stepan, Girardi), 47. Zuccarello (J. T. Miller) – 39. Nolan (Andreoff, Doughty), 60. Clifford (Muzzin, Nolan)
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 17:33 min, 2 strely, 1 mínuska

Toronto – Calgary 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 19. Marner (Zajcev), 27. Kadri (W. Nylander), 37. Hyman (MARINČIN), 43. Kadri (Marner, Zajcev)
Martin Marinčin (Toronto) odohral 20:41 min, 1 asistencia, 2 plusky, 2 „hity“, 5 zblokovaných stri­el

Winnipeg – Anaheim 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Góly: 3. Copp (Scheifele, Trouba), 53. Ehlers (Enström, Little) – 5. L. Shaw (Fowler, Cramarossa), 6. Rakell (Getzlaf, H. Lindholm), 49. Getzlaf (Theodore, Perry)

Arizona – Florida 3:2 po predĺžení (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 23. Fischer (Chychrun, Burmistrov), 23. White (Chychrun, Murphy), 61. Rieder (Burmistrov, Goligoski) – 15. Trocheck (Kindl, Marchessault), 27. Sgarbossa (Sceviour, MacKenzie)

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Toronto Maple Leafs