Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa. Hossa už trénoval a cíti sa na návrat

Séria piatich zápasov hokejistov Chicaga bez Mariána Hossu v zostave sa zrejme vo štvrtok skončí.

05.01.2017 11:30
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Podľa webu NHL by mal byť slovenský krídelník k dispozícii na domáci duel Chicaga proti Buffalu. Hossa chýbal pre zranenie v hornej časti tela aj v pondelkovom atraktívnom súboji Bridgestone NHL Winter Classic, v ktorom Chicago podľahlo St. Louis 1:4. V stredu bol už späť v tréningu, keď sa objavil v útoku spoločne s centrom Jonathanom Toewsom. Hossa utrpel indispozíciu 20. decembra 2016 v stretnutí s Ottawou Senators, po prvej tretine sa už nevrátil na ľad.

„Cítim sa už lepšie. Mal som prvý tréning po dlhom čase s tímom a dopadlo to dobre. Mám z toho dobrý pocit,“ uviedol Marián Hossa na webe NHL. Na priamu otázku, či je pripravený na návrat, Hossa jednoznačne odpovedal: „Definitívne áno. Tréning som absolvoval v solídnom tempe, bol to pre mňa dobrý test. Potreboval som to.“ Aj tréner Joel Quenneville pridal slová chvály po náročnom tréningu: „Vyzeral naozaj veľmi dobre. Bol použiteľný v rôznych herných činnostiach.“

O týždeň už 38-ročný Hossa (nar. 12. 1. 1979) je v tejto sezóne spoločne s Arťomom Anisimovom streleckým lídrom Blackhawks, keď v 34 zápasoch zaznamenal 16 gólov. S 23 bodmi mu v kanadskom bodovaní tímu patrí 5. priečka. „Som veľmi rád, že bude späť v zostave. Takýto hráč je vždy výrazný prínos pre celé mužstvo a zároveň povzbudenie pre ostatných, keď sa vráti,“ uviedol krídelník Patrick Kane.

Hossa a Toews zrejme budú mať nového spoluhráča v útoku – Spencera Abbotta. Dvadsaťosemročného ľavého krídelníka povolali z farmy v Rockforde a na tréningu sa objavil práve po boku Toewsa a Hossu. „Je to pre mňa privilégium korčuľovať v útoku s takými hráčmi. Som vďačný za túto šancu,“ uviedol Abbott, ktorý v Rockforde nazbieral 21 bodov v doterajšej časti sezóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks