Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majitelia klubov NHL sú proti štartu hráčov na ZOH v Pjongčangu

Majitelia klubov hokejovej NHL sú proti štartu svojich hráčov na ZOH v Pjongčangu 2018. Po štvrtkovom rokovaní to povedal komisár zámorskej súťaže Gary Bettman.

09.12.2016 10:44
Ovečkin, Crosby Foto: ,
Hviezdy NHL Alexander Ovečkin (vľavo) a Sidney Crosby po štvrťfinálovom zápase na ZOH 2010 vo Vancouvri, v ktorom Kanada zdolala Rusko jednoznačne 7:3.
debata

Konečné rozhodnutie by malo padnúť zhruba do mesiaca, aby sa s predstihom stihol naplánovať rozpis zápasov na sezónu 2017/18, či už s dvojtýždňovou prestávkou pre olympiádu, alebo bez nej.

„Je potrebné povedať, že v miestnosti panovala dosť negatívna atmosféra,“ povedal o možnej účasti hráčov NHL pod piatimi kruhmi Bettman. „Definitívne sa ale dnes nič rozhodlo,“ dodal.

Majiteľom sa nepáči najmä prerušenie súťaže uprostred sezóny na viac ako dva týždne a aj náklady na poistenie a cestovanie do Kórejskej republiky. Tieto výdavky sa pri poslednej zimnej olympiáde v Soči vyšplhali na 14 miliónov dolárov, teraz sa odhadujú na 10 miliónov dolárov. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) a Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) navyše nedávno oznámili, že ich nechcú kryť tak ako na predchádzajúcich piatich olympiádach.

Ďalším dôvodom, prečo by NHL hokejistov nemusela na olympiádu pustiť, je podľa niektorých špekulácií aj obnovenie Svetového pohára, ktorý sa tento rok hral po dvanástich rokoch. Podľa Bettmana to ale nie je pravda.

Vedenie NHL minulý mesiac vyjadrilo ochotu umožniť hráčom účasť v Pjongčangu výmenou za predĺženie platnosti súčasnej kolektívnej zmluvy s hráčskou asociáciou NHLPA do roku 2022. Zároveň nijako netají, že výrazne viac ako Kórea ho z pohľadu možností trhu zaujíma nasledujúce olympiáda v Číne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018