Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Halák chváli tímový výkon, Capuano a Tavares jeho

Hokejisti New Yorku Islanders sa po dvoch mesiacoch nového ročníka NHL preberajú k životu.

07.12.2016 08:23
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

V rozpätí jedného týždňa zdolali tri kvalitné tímy z Východnej konferencie a na dvoch z týchto troch víťazstiev mal výrazný podiel Jaroslav Halák. Doma proti Pittsburghu v bránke chýbal (5:3), ale neskôr predviedol shutout na ľade Washingtonu (3:0) a najnovšie na domácom ľade pridal 36 zákrokov proti mestskému rivalovi Rangers. Halák už v prvej tretine čelil 16 strelám favorita, všetkým pokusom odolal. V zostávajúcich 40 minútach síce inkasoval dvakrát, ale predviedol ďalších 20 úspešných zákrokov, jeho tím zvíťazil 4:2 a natiahol sériu s minimálne bodom na päť zápasov. Halák sa stal prvou hviezdou zápasu. „Predviedli sme tímový výkon. Taký potrebujeme aj v ďalšom zápase vo štvrtok a počas celého mesiaca, keďže musíme zbierať body a víťaziť,“ uviedol podľa nhl.com 31-ročný slovenský brankár. Tréner Islanders Jack Capuano podotkol, že víťazstvá nad elitnými mužstvami na Východe prinášajú na hokejky jeho hráčov viac rozvahy a sebavedomia. „Pittsburgh či Washingtom a teraz Rangers sú všetko veľmi kvalitné tímy, ich čísla hovoria za všetko,“ podotkol Capuano.

Rovnako vysoko vyzdvihol aj skvelú hru svojho tímu v oslabeniach a najmä Haláka. V početnej nevýhode smerovalo na neho 13 z 36 striel a ani jedna neprešla za jeho chrbát. „Je dobré, keď v hre v oslabení je naším najlepším hráčom brankár. Najmä v prvej tretine to bolo zjavné,“ pochválil Capuano Haláka. „V oslabeniach sme odviedli výbornú prácu, najmä Jaro. Dôležité je, že sme sa presadili aj v presilovke. Z toho sme potom profitovali všetci,“ pridal názor kapitán „ostrovanov“ John Tavares. Práve on v presilovke 9 minút pred koncom tretej tretiny zariadili konečnú podobu výsledku na 4:2. Islanders síce stále okupujú poslednú priečku vo vyrovnanej Východnej konferencii, ale za Bostonom na ôsmej pozícii zaostávajú len o 6 bodov. „Sezóna je dlhá a ak sa aj na našej hre prejavila frustrácia po nevydarenom úvode súťažného ročníka, teraz je to už preč. A som si istý, že dokážeme hrať ešte oveľa lepšie,“ povzbudil Tavares spoluhráčov do ďalšej práce.

Tohtosezónnu premiéru v NHL si v drese Rangers odkrútil slovenský útočník Marek Hrivík, keď nahradil v zostave Michaela Grabnera, ktorý odcestoval do rodného Rakúska na pohreb starej mamy. Za 10:07 min na ľade mal rodák z Čadce 2 strely a jeden mínusový bod. Tréner Rangers Alain Vigneault nechcel robiť veľkú vedu z prehry na ľade mestského súpera. „Nie je to o frustrácii či hneve. Je to o prehre či víťazstve. My sme dnes prehrali, preto sa musíme poučiť, aby to nabudúce bolo lepšie,“ uviedol Vigneault na webe denníka New York Post. Na pripomienku, že jeho tím je momentálne bez šiestich útočníkov (počas zápasu sa zranili Rick Nash a Matt Puempel), odpovedal: „To nesmie byť výhovorka. Bojovali sme príklade, ale v koncovke akcií sme zlyhávali. Nenašli sme cestu k víťazstvu,“ dodal Vigneault.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders