Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparks sa zastal postihnutého muža. Vyhodili ho

V posledný novembrový deň roku 2015 mu aplaudovalo celé hokejové Toronto i NHL.

30.11.2016 10:00
Toronto Maple Leafs, Martin Marinčin Foto: ,
Momentka zo zápasu zámorskej NHL medzi Torontom a Edmontonom. Slovák Martin Marinčin pomáha brankárovi Garretovi Sparksovi.
debata

Garret Sparks pri debute v lige zneškodnil 24 striel Edmontonu, priviedol svoj tím k víťazstvu 3:0 a stal sa prvým brankárom v histórii Maple Leafs, ktorý pri premiére neinkasoval.

„Nedokážem to ani opísať,“ odpovedal 23-ročný Američan s hrčou v hrdle na otázku reportérky, ako sa mu pozdával jeho výkon. Keď mu následne pripomenula, že je prvým gólmanom v dejinách kanadského mužstva, ktorému sa taký kúsok podaril, neudržal slzy.

Po roku je jeho pozícia ďaleko vzdialená NHL. V sezóne 2015/2016 si pripísal 17 štartov a následne sa presunul na farmu do Toronta Marlies, odkiaľ si už niekoľkokrát odskočil aj do nižšej ECHL. K slabým výkonom nedávno pridal prešľap na sociálnej sieti, za ktorý ho klub suspendoval.

V úlohe správcu facebookovej skupiny Goalie Gear Sluts United, ktorá združuje tisíce brankárov rôzneho veku i výkonnosti, vulgárne zareagoval na otázku jedného z diskutérov.

„Znamená to, že tiež dostanem niečo zadarmo? Môžem byť taktiež prípadom pre charitu,“ pýtal sa ukrivdený provokatér na margo muža so zdravotným postihnutím, ktorému komunita materiálne pomáhala. To Sparksa nenechalo chladným.

„Tyler, kde bývaš? Chcem si s tebou zahrať hokej. Dotiahnem ťa do stredového kruhu a zbijem ťa tak, aby si už nikdy nemohol hovoriť tými tvojimi sprostými ústami. Znieš, ako trinásťročné dievča,“ zareagoval rodák z amerického Illinois. Pre formu, akou Sparks vyjadril podporu zdravotne postihnému mužovi, nemalo vedenie jeho zamestnávateľa pochopenie.

„Garreta sme poslali domov po víťazstve s Uticou. Som oboznámený s okolnosťami prípadu. Porušil klubovú politiku správania sa na sociálnych sieťach a manažment vyriešil túto situáciu suspendáciou,“ povedal hlavný tréner Marlies Sheldon Keefe s tým, že Sparks opustil mužstvo na neurčitú dobu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Toronto Maple Leafs #Garret Sparks