Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Gáborík si žiada čas. Verí, že nie dlhý

Slovenský hokejista Marián Gáborík má za sebou návrat na súťažný ľad v NHL bez gólu, asistencie aj strely na bránku.

28.11.2016 13:35
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

V sobotňajšom zápase proti Chicagu (víťazstvo 2:1 pp) odohral 34-ročný skúsený krídelník 11:49 min, keď bol súčasťou štvrtej lajny spoločne s centrom Nickom Shorem a ľavým krídlom Jordanom Nolanom. Gáborík si ako člen Tímu Európy na septembrovom Svetovom pohári v Toronte v semifinále proti Švédsku zlomil nohu a v úvodných 21 zápasoch sezóny NHL 2016/2017 sa na ľade neobjavil. Dovedna vynechal 9 týždňov.

„Chce to čas, verím, že nie príliš dlhý. Na prvý raz to nebolo zlé, ale veľa som neodohral. Postupom času som sa cítil na ľade lepšie a lepšie,“ cituje Gáboríka portál Los Angeles Daily News. Trenčiansky odchovanec bol v minulosti často členom elitnej formácie Kings, kde nastupoval po boku slovinského centra Anžeho Kopitara. Aj ten nedávno niekoľko zápasov pauzoval pre zranenie zápästia a momentálne sa len dostáva do hernej pohody. „Chvíľku to potrvá, kým sa Gáborík a Kopitar dajú opäť dokopy,“ pripomína LA Daily News.

Už v stredu a vo štvrtok na hokejistov Los Angeles čakajú dva za sebou idúce zápasy proti San Jose a Arizone. Prvý odohrajú v domácom stánku Staples Center, druhý v Glendale u súpera. „Teraz ešte dobre potrénovať a zahrať si zápasy v tesnom slede, aby som sa dostal do herného rytmu,“ dodal Gáborík. Doteraz odohral v NHL v rámci tzv. regular season 934 zápasov s bilanciou 386 gólov a 387 asistencií. V 84 zápasoch play-off pridal 32 gólov a 26 asistencií.

Hráči Los Angeles momentálne natiahli šnúru víťazstiev na päť zápasov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 6. priečka. Na oporu v bránke kalifornského tímu sa v tejto sezóne vypracoval Peter Budaj, ktorý má na konte 12 víťazných zápasov z 19, ktoré dochytal s priemerom 2,04 inkasovaného gólu. K úspešnosti zásahov 91,7% pridal aj dva shutouty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Los Angeles Kings