Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo sa po zranení rozohrá na farme Detroitu

Slovenského útočníka Tomáša Jurča preradil klub zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings do farmárskeho mužstva Grand Rapids Griffins.

23.11.2016 10:59
Tomáš Jurčo Foto: ,
Útočník Detroitu Tomáš Jurčo.
debata

Dvadsaťtriročný Košičan by sa mal v AHL dostať do kolotoča zápasov zámorských súťaží po zranení chrbta. Mladý krídelník dokonca v auguste podstúpil menší chirurgický zákrok. V AHL by mal Jurčo absolvovať dve stretnutia a počas víkendu je naplánovaný jeho návrat späť do prvého tímu Red Wings. „Už sa veľmi teším. Trvalo to nejaký čas, no pracoval som tvrdo na tom, aby som sa vrátil pripravený,“ povedal Tomáš Jurčo pre mlive.com.

Tomáš Jurčo sa po prvý raz dostal do prvého tímu Red Wings v sezóne 2013/2014, v 36 zápasoch si pripísal 15 bodov (8+7). V ďalších dvoch ročníkoch zaznamenal dokopy 24 bodov za sedem gólov a 17 asistencií v 107 zápasoch. Vo farbách Detroitu, za ktorý hrá aj iný slovenský útočník Tomáš Tatar, si Jurčo v NHL odkrútil dovedna 143 zápasov v základnej časti (15+24) a 10 v play-off (1+1). Slovenský reprezentant, ktorý hral na ZOH 2014 aj MS v rokoch 2015 a 2016, vynechal predsezónny kemp „červených krídel“, doteraz sa dával do poriadku po spomenutej augustovej operácii. „Môj chrbát je na tom dobre, cítim sa omnoho lepšie ako pred operáciou. Už sa nemôžem dočkať prvého zápasu,“ dodal Tomáš Jurčo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Detroit Red Wings