Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na tento výprask Canadiens tak skoro nezabudnú. Columbus im dal 10 gólov!

Nevídaný debakel 0:10 utrpeli v NHL hokejisti Montrealu na ľade Columbusu a prvýkrát v sezóne prehrali v základnej hracej dobe. Blue Jackets si vytvorili nový klubový rekord. Ich doterajším maximom bolo osem gólov.

05.11.2016 08:32
Columbus Blue Jackets Foto:
Hráči Columbusu potrebovali na desať gólov iba 40 streleckých pokusov.
debata

V piatok mali túto porciu splnenú už po dvoch tretinách, pričom štyrikrát sa presadili v presilových hrách. Dvoma gólmi sa na triumfe podieľali Cam Atkinson, Scott Hartnell, Nick Foligno a Josh Anderson a celkovo 16 z 18 hráčov v poli si pripísalo aspoň jeden kanadský bod.

„Človek už v kariére niekoľkokrát zažil zápas, kedy bol na tej opačnej strane, ktorej nič nevychádza. Nám dnes naopak vyšlo úplne všetko, snáď každý odrazený puk skončil na našej hokejke. Ale to neznižuje náš výkon, predviedli sme skvelý hokej a zaslúžili sme si to,“ povedal Foligno.

Spokojný bol aj tréner John Tortorella, vysoké víťazstvo ale zároveň nechcel preceňovať. „Neznamená to nič iné, než že si jeden tím pridal zápis do kolónky výhier a druhý do kolónky prehier,“ skonštatoval.

Canadiens, ktorí vstupovali do zápasu v pozícii jasného lídra ligy so sériou ôsmich výhier v rade, schytali výprask 0:10 štvrtýkrát v dejinách klubu. Celý zápas pretrpel v bránke náhradník Al Montoya, jeho náprotivok Sergej Bobrovskij potreboval k čistému kontu 30 zákrokov.

„Nemyslím si, že by na takýto zápas mohol človek niekedy zabudnúť. Dostali sme tvrdú lekciu. Bohužiaľ to k tomu trochu spelo. Už v minulom zápase sme hrali zle, ale dokázali sme sa z toho nejako dostať. Dnes už nie,“ ľutoval útočník Brandan Gallagher.

„Na dnešku nemožno nájsť jedinú pozitívnu vec, naozaj ani jedinú,“ uviedol tréner porazených Michel Therrien, ktorý dlho rozmýšľal, či má v priebehu večera gólmanov vystriedať. Nakoniec sa ale rozhodol šetriť jedničku Careyho Prica na sobotňajší súboj s Philadelphiou.

V zápase medzi Detroitom Red Wings a Winnipegom Jets sa predstavili dvaja slovenskí útočníci Tomáš Tatar prihrával na dva góly Red Wings, no po zápase sa z víťazstva mohol radovať hsoťujúci Marko Daňo, ktorý si pripísal jednu asistenciu.

"Myslel som si, že sme začali naozaj výborne. Aj v druhej tretine sme to boli my, kto tvoril hru. No v tretej sme im mierne ustúpili,“ vyjadril sa obranca Red Wings Niklas Kronwall.

"Chcem tým povedať, že neviem, koľko veľkých streleckých šancí mali, ale vyšli zo zápasu víťazne.“ V Detroite to bola tiež noc spomienky na Gordieho Howea. Legendárny útočník zomrel v júni vo veku 88 rokov. Úvodné vhadzovanie mali na starosti jeho deti.

Anaheim zdolal Arizonu 5:1, hlavnú zásluhu mal na tom švédsky útočník Rickard Rakell, ktorý si pripísal dva góly a asistenciu. Ducks v prvej tretine prestrieľali hráčov súpera 21:4 a viedli už rozhodujúco 3:0. Po nej sa namiesto Louisa Dominguea postavil do bránky hostí Justin Peters, no prehre Coyotes nezabránil.

NHL:

Columbus – Montreal 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)
Góly: 11. a 25. Atkinson, 31. a 34. Foligno, 32. a 49. Hartnell, 39. a 51. Anderson, 12. Jones, 15. Savard. Strely na bránku: 40:30. Diváci: 14.436.

Anaheim – Arizona 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Góly: 13. a 35. Rakell, 10. Bieksa, 20. Silfverberg, 34. Vermette (O. Kaše) – 37. McGinn (Vrbata). Strely na bránku: 33:22. Diváci: 16.405.

Detroit – Winnipeg 3:5 (1:1, 1:0, 1:4)
Góly: 4. Glendening, 30. Zetterberg, 51. Abdelkader – 53. a 59. Tanev, 16. Laine, 43. Scheifele, 60. Ehlers. Strely na bránku: 33:31. Diváci: 20.027.

debata chyba