Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik: Už viem, čoho som schopný. Môžem takto hrať aj naďalej

Snový štart slovenského hokejistu Richarda Pánika do novej sezóny NHL sa premieta aj do jeho postavenia v individuálnych štatistikách.

24.10.2016 11:46
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik.
debata

Dvadsaťpäťročný útočník Chicaga je so šiestimi gólmi najlepším strelcom súťaže a s celkovo ôsmimi bodmi mu patrí tretia priečka v produktivite za kanadskou dvojicou Brent Burns, Brad Marchand (obaja po 9 bodov).

„Nečakali sme, že strelí šesť gólov v šiestich stretnutiach, no vedeli sme o jeho ofenzívnych kvalitách,“ vyhlásil Jonathan Toews podľa portálu csnchicago.com. „Postupne sa ukazuje, dosiahol hetrik. Keď hráte takýto zápas, nachádzajú vás puky a Richard nerobí okolo bránky žiadne chyby. V tejto sezóne dokazuje, že je schopný skórovať akýmkoľvek spôsobom,“ dodal kapitán „čiernych jastrabov“.

Kouč Chicaga Joel Quenneville taktiež oceňuje prínos Pánika v doterajšom priebehu sezóny. „Má v sebe všetky veci, ktoré hľadáme. Vybojuje stratené puky, krúži okolo bránky, chodí sa zrážať do rohov, vnáša do našej hry fyzické prvky a, samozrejme, dobre zakončuje. Z jeho štartu do sezóny máme príjemný pocit, určite aj on sám,“ vyhlásil skúsený 58-ročný kormidelník, v minulosti šéf lavičky Colorada Avalanche a St. Louis Blues.

A ako vníma Pánik skutočnosť, že je momentálne najlepším strelcom zámorskej profiligy? „Snažím sa len hľadať si priestor pred súperovou bránkou, góly som strelil najmä odtiaľ. Toto sú miesta, kam chcem na ľade chodiť a zatiaľ to vychádza,“ skromne vyhlásil 25-ročný rodák z Martina (nar. 7. februára 1991).

„V minulosti bola mojou najväčšou slabinou vyrovnanosť výkonov. Zameral som sa na to a snažil sa to zlepšiť. Myslím si, že teraz už viem, čoho som schopný. Viem, že môžem hrať na takejto úrovni. Teraz mám skvelú príležitosť, musím ju len využiť a naďalej hrať týmto spôsobom,“ doplnil Richard Pánik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Chicago Blackhawks