Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik dal gól a opäť je najlepším strelcom v NHL. Skóroval aj Tatar

Hokejisti tímu Detroit Red Wings triumfom nad Nashvillom 5:3 natiahli svoju víťaznú sériu už na tri zápasy. O každý gól do siete Predators sa postaral iný hráč, ten tretí strelil slovenský útočník Tomáš Tatar.

22.10.2016 08:54
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší spolu so spoluhráčmi z gólu proti Nashvillu.
debata

Po dueli ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. „Myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sezóne,“ povedal Tatar a pokračoval:

„Urobili sme veľa dobrých vecí, môžeme sa z toho niečo naučiť.“ Predátori dohrávali iba so 16 korčuliarmi, keďže Ryan Johansen a Craig Smith pre chorobu stretnutie nedohrali. Po Fisherovom znížení sa hostia snažili vyrovnať, ale dve minúty pred koncom boli v rovnakom čase vylúčení Järnkrok s Nealom a Predators sa dostali do oslabenia troch proti piatim. Odvolali v ňom brankára, ale inkasovali gól, ktorý poistil víťazstvo Detroitu.

Brankár NY Islanders Jaroslav Halák si pripísal 23 úspešných zákrokov a výraznou mierou sa pričinil o úspech v dueli proti Arizone. Víťazný gól strelil obranca Islanders Johnny Boychuk, pre ktorého to bol prvý presný zásah v oslabení v kariére. Stretnutie bolo tiež výnimočné tým, že to bol prvý zápas NHL, v ktorom si proti sebe zahrali bratia Stromeovci: Ryan (obranca, NY Islanders) a Dylan (útočník, Arizona Coyotes). „Účinkuje v Západnej konferencii, takže budeme proti sebe hrávať dvakrát ročne,“ povedal Ryan Strome.

V zápase medzi Columbusom a Chicagom strelil Richard Pánik svoj piaty gól v sezóne a spolu s Austonom Matthewsom kraľuje strelcom NHL. Okrem presného zásahu si Pánik pripísal aj asistenciu. Na výhru Blackhawks to však nestačilo, domáci brankár Sergej Bobrovskij pochytal 32 striel a pomohol svojmu tímu k tesnému víťazstvu 3:2.

„Bola to naša najlepšia tretina v zápase, korčuľovali sme a utvorili si viacero príležitostí,“ zhodnotil úvodnú dvadsaťminútovku tréner Blue Jackets John Tortorella. Marián Hossa v drese Chicaga pre menšie zranenie nehral, v nasledujúcom zápase proti Torontu by sa však už mal objaviť v zostave.

Výsledky piatkových zápasov NHL:

Detroit Red Wings – Nashville Predators 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)
Góly: 26. Abdelkader (Sproul, Nyquist), 40. Miller (Green), 42. TATAR (Marčenko, Ericsson), 52. Nyquist, 60. Helm (Glendening, Zetterberg) – 35. Subban (Josi), 35. Ribeiro (Ellis, Arvidsson), 56. Fisher (Josi, Forsberg)
Tomáš Tatar (Detroit) 16:31 min, 1+0, 2 trestné minúty, 2 strely, 1 hit, 1 zblokovaná strela, +1

New York Islanders – Arizona Coyotes 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Góly: 5. Seidenberg (Cizikas, Clutterbuck), 14. R. Strome (J. Boychuk, Beauvillier), 45. J. Boychuk (Nelson) – 15. Richardson (Dauphin, Doan), 15. Vrbata (Chychrun, Rieder)
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, 23/25, úspešnosť zákrokov 92%

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Góly: 11. Werenski (Wennberg, N. Foligno), 25. N. Foligno (Werenski, Atkinson), 34. W. Karlsson (Savard, Hartnell) – 23. Motte (Toews, PÁNIK), 46. PÁNIK (Forsling, Anisimov)
Richard Pánik (Chicago) 19:26 min, 1+1, 2 trestné minúty, 1 strela, 1 hit, +2

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Tomáš Tatar