Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetrik Laine. Nový šerif v meste, chváli mladíka slávny krajan Selänne

Vraj nie Patrik Laine, ale Hetrik Laine - fínsky hokejový nováčik si v stredu dokonale podmanil NHL a nadchol mnohých jej fanúšikov.

20.10.2016 09:33
debata

Osemnásťročný krídelník, po ktorom Jets siahli z druhého miesta v júnovom drafte, sa troma gólmi vrátane vyrovnávajúceho aj rozhodujúceho postaral o senzačný zvrat v zápase: jeho Winnipeg zaostával v 27. minúte za Torontom už 0:4, ale napokon triumfoval 5:4 po predĺžení.

„Nový šerif v meste. Gratulácia, Patrik Laine,“ odkázal mu cez twitter 46-ročný legendárny fínsky kanonier Teemu Selänne, ktorý ako nováčik v sezóne 1992/1993 nastrieľal práve v drese Winnipegu ohromujúcich 76 gólov a získal Calderovu trofej.

„Súboj tohtoročnej draftovej jednotky a dvojky nesklamal,“ podotkol oficiálny server súťaže. A Laine z neho vyšiel víťazne. Toronťan Auston Matthews na rozdiel od plavovlasého severana dosiahol v dueli iba jednu asistenciu, od svojho prvého vystúpenia v Ottawe (4 góly) strelecky mlčí, a tak obaja mladí útočníci majú aktuálne na konte po štyri presné zásahy a spoločne s ďalšími troma hráčmi vrátane Slováka Richarda Pánika vedú poradie kanonierov NHL.

„Wowwwww, Laine & Matthews šou je prime-timeová na niekoľko najbližších rokov,“ napísal bývalý brankár a v súčasnosti analytik Kevin Weekes.

debata chyba
Viac na túto tému: #Teemu Selänne #Winnipeg Jets #Patrik Laine