Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Marián Hossa. Prekliaty? Kdeže. Vyvolený!

Že má výnimočný talent, bolo jasné už od juniorských liet. Rýchlo potvrdil, že môže strieľať góly na počkanie aj v NHL. Nasádzať ich však päťsto v najslávnejšej lige sveta je méta, na ktorú sa i najväčšie hokejové osobnosti pozerajú s rešpektom.

19.10.2016 18:30
Marián Hossa Foto: ,
Fanúšikovia Chicaga Blackhawks aplaudujú Mariánovi Hossovi.
debata (1)

Marián Hossa to dokázal. Čo je však dôležitejšie, nie je to vrchol jeho kariéry. Pochváliť sa totiž môže tým, čo je pre každého hráča, ktorý si aspoň pootvorí dvere do NHL, najcennejšie. Vyhral Stanleyho pohár. Nie raz, lež trikrát! A sníva o ďalšom.

Okrem toho si vyslúžil rešpekt nielen u spoluhráčov, ale i protihráčov a fanúšikov všetkých klubov ligy. Nie za strieľanie gólov, ktoré k nemu patrí od detstva, ale pre jeho ochotu odviesť vždy maximum. V ofenzíve aj defenzíve. Odborníci ho považujú za jedného z najlepších v schopnosti rýchlo sa vrátiť z útoku do obrany a nečakane odobrať súperovi puk. Zväčša nasleduje rýchly protiútok, neraz so smrteľnou koncovkou.

Može sa zdať, že Hossovi šlo všetko ľahko. V priebehu šiestich rokov dvihol trikrát nad hlavu vytúžený Stanleyho pohár. Prežiť však musel aj ťažšie chvíle.

Pripomenieme, ako ho zámorské médiá po dvoch prehrách vo finále za sebou označili za prekliateho. Po tom, ako v drese Pittsburghu prehral s Detroitom, prešiel v lete do Red Wings a o dvanásť mesiacov po finálovej sérii opäť smutne gratuloval bývalým spoluhráčom k triumfu.

Nepoznačilo ho to. Stále veril vo vlastné schopnosti. Ešte viac začal pracovať pre tímový úspech a ovocie zbieral už o rok. V drese Blackhawks, ktorý obliekal v 60-tych rokoch aj legendárny Stan Mikita. V Mariánovi má skvelého nasledovníka. Hossa totiž v ďalších sezónach potvrdil, že nie je prekliaty, ale vyvolený. Aj preto mu už v Sieni slávy NHL chystajú vitrínu. Možno vedľa Mikitu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marán Hossa