Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tatarovi sa pozdáva dres, Gáborík verí tímu

Pomaličky sa chystajú na štart NHL, no tentoraz ich čaká prvý vrchol sezóny ešte pred jej začiatkom.

29.07.2016 20:00
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík verí v silu tímu.
debata (2)

Slovenské hviezdy zámorskej ligy sa totiž predstavia aj na prestížnom septembrovom Svetovom pohári, kde budú súčasťou výberu Európy.

Pod vedením generálneho manažéra Miroslava Šatana sa predstavia až šiesti slovenskí hokejisti. Štyria z nich Marián Hossa, Marián Gáborík, Zdeno Chára a Tomáš Tatar sa včera v rámci prezentácie zmiešaného tímu stretli so zástupcami médií.

„Nepatríme medzi favoritov turnaja, ale bude to zaujímavé. Veľa bude závisieť od momentálnej formy jednotlivých mužstiev. Verím však, že aj my môžeme odohrať dobrý turnaj,“ tvrdí Gáborík. Hráči sú pripravení, že potrebujú načasovať formu už na september. „Budú to extrémne náročné a dôležité zápasy, ale v NHL je dôležitý každý jeden duel základnej časti. Možno by takýto turnaj lepšie vypálil niekedy uprostred sezóny. Takto sa dá len ťažko odhadnúť, v akej forme bude ktorý tím,“ naznačuje Chára.

Šatan vidí silu európskeho výberu najmä v kreativite hráčov, ktorých bude mať k dispozícii. Chára považuje za hlavného favorita Kanaďanov. „Na veľkých turnajoch v ostatnom období jednoznačne dominujú. Majú k dispozícii najväčší počet z najlepších hráčov na svete,“ hovorí Chára a jeho spoluhráči s ním súhlasia. Asistent generálneho manažéra Peter Bondra však upozorňuje aj na silu výberu severoamerických hráčov do 23 rokov. „Majú v tíme obrovský talent, veľmi rýchlych hráčov a mnohí ich môžu podceniť,“ poznamená.

Najmladší zo štvorice Tatar sa vyjadril aj k dresom európskeho tímu. „Ten, kto dresy a logo navrhoval, to nemal jednoduché. Vôbec som si nevedel predstaviť, ako by mohli vyzerať. Dominuje mu hokejka a to sa mi páči. Celkom ujde,“ vraví. „Bohužiaľ, slovenský tím z hráčov NHL už nemáme šancu postaviť. Neboli by sme konkurencieschopní. Musíme rešpektovať, koľko hokejistov v lige máme. Navyše, je to aj marketingová otázka,“ vrátil sa Hossa k faktu, že Slováci budú hrať len v zmiešanom tíme.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Marián Gáborík #Svetový pohár 2016