Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčina čaká arbitráž v úvode augusta, bez zmluvy je aj Hrivík

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin sa pred arbitrážneho sudcu v súvislosti s kontraktom s klubom zámorskej NHL Toronto Maple Leafs postaví v utorok 2. augusta.

13.07.2016 13:07
Martin Marinčin Foto: ,
Martin Marinčin v drese Toronta v zápase proti Detroitu.
debata

Na tento termín bolo určené pojednávanie s 24-ročným Košičanom. Marinčin mal zmluvu s Maple Leafs len do konca júna 2016, od 1. júla je obmedzeným voľným hráčom. Do začiatku augusta majú obe strany šancu dohodnúť sa na ďalšej spolupráci, v takom prípade by sa arbitráž nekonala. Košický odchovanec v minulej sezóne zarábal 1,45 milióna USD.

Slovenský reprezentant v NHL doteraz absolvoval 150 duelov základnej časti s bilanciou 2 góly a 16 asistencií. Marinčin prišiel do Toronta v lete 2015 výmenou z konkurenčného Edmontonu a v júli 2015 podpísal kontrakt na jednu sezónu. Za Maple Leafs odohral 65 súbojov (1+6). Martin Marinčin reprezentoval Slovensko na MS v rokoch 2014 a 2016, štartoval aj na ZOH 2014 v Soči.

V NHL zostáva bez zmluvy aj útočník Marek Hrivík, ktorý doteraz pôsobil v klube New York Rangers a väčšinou hral na farme v Hartforde. Rodák z Čadce neprijal kvalifikačnú ponuku „jazdcov“, o jeho ďalšej budúcnosti sa rozhodne neskôr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Marek Hrivík #Toronto Maple Leafs