Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cehlárik mieri do Bostonu, trénerov sa pokúsi presvedčiť v kempe

Slovenský hokejista Peter Cehlárik podpísal nováčikovský kontrakt na tri roky s klubom zámorskej NHL Boston Bruins.

16.06.2016 10:50
debata
zväčšiť Peter Cehlárik. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Peter Cehlárik Peter Cehlárik.

Dvadsaťročný rodák zo Žiliny by podľa viacerých zámorských médií mal v prípade pôsobenia v elitnej súťaži zarobiť v priemere 742 500 dolárov za sezónu plus má v kontrakte výkonnostné bonusy. Ak sa neprepracuje do NHL a bude hrať vo farmárskej AHL, jeho príjem bude na úrovni 70-tisíc dolárov.

"Boston ma počas ročníka sledoval. Som pripravený hrať v drese Bruins, ak by som neuspel v kempe, prijmem aj pôsobenie na farme. NHL bola vždy mojím snom,“ povedal ešte pred svetovým šampionátom v Rusku Cehlárik, ktorý sa rozhodol nepredĺžiť napriek ponuke doterajšiu spoluprácu v Lulee.

Cehlárik sa bude snažiť presvedčiť trénerov počas jesenného kempu, že patrí do prvého mužstva Bruins. Oveľa pravdepodobnejšie však je, že ročník začne v AHL. V Bostone, ktorý ho draftoval v roku 2013 v treťom kole z 90. miesta, bol už vlani na letnom kempe nádejí. Vtedy však ešte kontrakt nepodpísal a rozhodol sa zotrvať ďalší rok v Lulee.

V 46 stretnutiach najvyššej švédskej súťaže strelil jedenásť gólov a pridal deväť asistencií. V play off nazbieral v jedenástich dueloch 5 bodov. V máji debutoval na majstrovstvách sveta a už pred turnajom v Petrohrade naznačoval, že z Luley odíde do zámoria.

Informácie zverejnili CBS Sports a TVA Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Peter Cehlárik