Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik pokračuje v Chicagu, podpísal zmluvu na rok

Slovenský hokejový útočník Richard Pánik si v NHL nemusí hľadať nový klub, zostáva v Chicagu. S Blackhawks sa v stredu dohodol na nezverejnených podmienkach novej zmluvy na jeden rok.

16.06.2016 09:07
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik z Chicaga Blackhawks strelil gól Arizone Coyotes.
debata

V opačnom prípade by sa k 1. júlu stal obmedzeným voľným hráčom. Dvadsaťpäťročného martinského rodáka získala organizácia 3. januára výmenou za Jeremyho Morina z Toronta. Odvtedy odohral za Chicago 30 zápasov základnej časti, strelil v nich šesť gólov a pridal dve asistencie. Darilo sa mu v play off, v sérii úvodného kola proti St. Louis si pripísal tri asistencie, ale nezabránil vyradeniu obhajcu trofeje.

Pánik začínal v NHL v drese Tampy Bay, v októbri 2014 si ho z listiny nechránených hráčov stiahlo Toronto. Celkovo má v profilige na konte už 181 štartov a 47 kanadských bo­dov.

Generálny manažér Blackhawks Stan Bowman v stredu vymenil iných útočníkov Teuva Teräväinena a Bryana Bickella, od Caroliny za nich získal dva výbery v drafte – druhokolový pre tento rok (celkovo 50. miesto) a treťokolový pre budúci. „Naším zámerom je pokračovať v práci s mladými hráčmi. Teuvo k nim tiež patril, bolo to ťažké rozhodnutie, veď u nás hokejovo rástol, ale aj on musel ustúpiť novej vlne,“ povedal Bowman.

Dvadsaťjedenročný Fín má za sebou prvú kompletnú sezónu v NHL, zúročil ju na 35 kanadských bodov (13+22). Vlani pomohol Chicagu k zisku Stanleyho pohára štyrmi gólmi a šiestimi asistenciami. Tridsaťročný Kanaďan Bickell v uplynulom ročníku kočoval medzi Chicagom a farmou v Rockforde. Jeho odchod bol podľa Bowmana krokom k udržaniu obmedzeného voľného hráča Andrewa Shawa. (SITA, mj),201606160049

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Chicago Blackhawks