Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh si v Tampe vybojoval siedmy zápas

Pittsburgh nekončí a Tampa Bay sa zatiaľ neteší z ďalšieho postupu do finále bojov o hokejový Stanley Cup.

25.05.2016 06:47 , aktualizované: 08:37
Pittsburgh Penguins, Jevgenij Malkin, Phil Kessel Foto: ,
Útočníci Pittsburghu Jevgenij Malkin (71) a Phil Kessel's (81) sa tešia z gólu v sieti Tampy Bay v šiestom stretnutí finálovej série Východnej konferencie NHL.
debata

Šiesty súboj finále play-off Východnej konferencie sa v utorok na ľade Tampy skončil víťazstvom Pittsburghu 5:2. Hostia viedli už po dvoch tretinách 3:0, ich góly strelilo päť rôznych hráčov a brankár Matt Murray mal 28 zásahov. Predsa len vyčnieval kapitán Sidney Crosby. Najprv v 19. min ponúkol Philovi Kesselovi v presilovej hre prihrávku na prvý gól a 26 sekúnd pred koncom druhej tretiny sám zvýšil na 3:0, keď oklamal obrancu súpera, vnikol do útočnej tretiny a elegantne zakončil pomedzi nohy Andreja Vasilevského. Bol to tretí gól Crosbyho v sérii, zároveň tretí víťazný a šiesty v tohtosezónnom play-off. „Vo chvíli, keď som sa otočil s pukom, zbadal som medzeru na modrej, cez ktorú sa dalo preniknúť. Nabral som rýchlosť a snažil sa tam prekĺznuť. Nepodarilo by sa to bez skvelej predchádzajúcej práce Patrica Hörnqvista. Jeho bekčeking, vďaka ktorému vybojoval puk, bol skvelý,“ komentoval Sidney Crosby na webe NHL.

V tretej tretine domáci zásluhou dvoch gólov útočníka Briana Boyla znížili na 2:3, ale Bryan Rust 2:08 min pred naplnením 60 minút parádnym forhendovým blafákom v nájazde zvýšil na 4:2 pre Penguins a posledné slovo mal 54 sekúnd pred koncom Nick Bonino, ktorý trafil do prázdnej bránky Tampy. „Mali sme veľkú šancu ukončiť to, ale chodili sme okolo toho ako okolo horúcej kaše. Toto nebola naša najlepšia hra, chýbala agresivita, málo sme korčuľovali,“ uviedol Brian Boyle. Okrem neho nik ďalší neprekonal skvele si počínajúceho Matta Murrayho v bránke Pittsburghu.

„Neobával som sa toho, či budem chytať alebo nie. Moja práca je niečo iné – byť pripravený, keď tréner povie moje meno. Snažil som sa byť,“ cituje portál NHL Matta Murrayho, ktorý v predchádzajúcom zápase chýbal v zostave Penguins. Mladíka, ktorý práve v stredu oslavuje 22 rokov, pochválil aj tréner „tučniakov“ Mike Sullivan: „On nebýva nervózny. Keď aj dostane gól, chytá ďalej, akoby sa nič nedialo. Zvyčajne sa brankári k niečomu takému prepracujú až po niekoľkých rokoch. Jemu stačilo pár zápasov. Od chvíle, keď som ho spoznal, imponoval mi jeho pokoj. A mám ho rád aj po ľudskej stránke.“

Hráči Tampy Bay Lightning sa vlani prebojovali až do finále NHL, kde nestačili na Chicago. Stanleyho pohár získali jediný raz už v roku 2004. Hokejisti Pittsburgh Penguins sú dosiaľ trojnásobní víťazi najcennejšej hokejovej trofeje na klubovej úrovni (1991, 1992, 2009). O tom, ktorý z týchto dvoch tímov s pripíše ďalšiu minimálne finálovú účasť, rozhodne štvrtkový duel číslo 7 v Consol Energy Center v Pittsburghu. Rozhodujúci súboj o postup v play-off na ľade Pittsburghu si tieto dva tímy zopakujú po piatich rokoch. Vtedy sa v sérii 1. kola tešila Tampa 1:0 zásluhou gólu Seana Bergenheima. Penguins straší aj ďalší štatistický údaj: z domácich súbojov číslo 7 vo vyraďovacej časti majú nepriaznivú bilanciu 2:7.

Play off NHL – konferenčné finále – utorok – šiesty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay – Pittsburgh 2:5 (0:1, 0:2, 2:2) – stav série 3:3
Góly: 19. Kessel (Crosby, Malkin), 28. Letang (Sheary, Bonino), 40. Crosby (Hörnqvist), 58. Rust (Kunitz, Määttä), 60. Bonino (Lovejoy) – 46. B. Boyle, 53. B. Boyle (Koekkoek, Drouin)

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #Tampa Bay Lightning #Pittsburgh Penguins #play off NHL