Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nič nie je náročnejšie ako play-off NHL, tvrdí Bure

Bývalý ruský hokejový kanonier Pavel Bure mal počas kariéry priemer 1,09 bodu na zápas vo vyraďovacej časti NHL o Stanleyho pohár, na ktorý mu však nikdy nebolo dopriate siahnuť si.

20.05.2016 11:01
Pavel Bure Foto:
Pavel Bure.
debata

Bleskurýchly krídelník v 64 dueloch nastrieľal 35 gólov a pridal rovnaký počet

„Play-off bola najťažšia súťaž, v akej som kedy hral. Jedine olympijské hry počnúc Naganom 1998, kam začali chodiť najlepší hokejisti sveta, sa s ním môžu rovnať,“ napísal Bure na svojom pravidelnom blogu v ruskej verzii nhl.com. Za vrchol jeho pôsobenia vo Vancouveri mnohí označujú 16-gólové play-off roku 1994, v ktorom Canucks stroskotali až vo finále Stanleyho pohára na newyorských Rangers 3:4 na zápasy.

„V porovnaní so základnou časťou ide o absolútne odlišnú súťaž s omnoho väčšou intenzitou a dôležitosťou výsledku. V každej sérii hráte minimálne štyri stretnutia proti rovnakému súperovi, takže dobre poznáte súperov štýl hry. Preto musíte za pochodu vymýšľať nové veci. Keď sa vám v základnej časti nepodarí skórovať v troch alebo štyroch zápasoch po sebe, viete si to vynahradiť v piatom. V play-off však piaty nemusí prísť. V každom striedaní treba ísť na maximum,“ tvrdí 45-ročný člen Siene slávy.

Bývalý hráč Vancouveru, Floridy a New Yorku Rangers si pochvaľuje, ako sa v NHL vyvinula situácia v tohtosezónnom play-off. „Prvý raz po mnohých rokoch sa dosiaľ nijaká séria neskončila výsledkom 4:0 a nižšie postavené tímy dávajú poriadne zabrať favoritom. Som presvedčený, že fanúšikovia si to užívajú,“ zakončil Pavel Bure. V hre o Stanleyho pohár zostali už iba Pittsburgh, Tampa Bay, San Jose a St. Louis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Bure