Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dallas a Nashville odvrátili koniec sezóny, rozhodnú siedme zápasy

Hokejisti St. Louis a San Jose v pondelok nevyužili svoje šance postúpiť do finále play off Západnej konferencie NHL. St. Louis doma podľahlo Dallasu 2:3 a San Jose prehralo na ľade Nashvillu 3:4 po predĺžení. V oboch prípadoch je stav sérií nerozhodný 3:3 a o postupujúcich rozhodnú siedme stretnutia.

10.05.2016 06:55 , aktualizované: 09:44
Viktor Arvidsson Foto: ,
Strelec víťazného gólu Nashvillu Viktor Arvidsson mieri do šatne po zápase so San Jose.
debata

Hostia z Dallasu zaskočili domácich hráčov St. Louis troma gólmi už v prvej tretine a napokon im to stačilo na vyrovnanie série na 3:3. Rozhodujúci siedmy súboj odohrajú v stredu v American Airlines Center v Dallase. Mattias Janmark a Vernon Fiddler skórovali už po vyše piatich minútach od začiatku zápasu v rozpätí 20 sekúnd, skúsený Fiddler si dal darček k pondelkovým 36. narodeninám. Keď v 17. min Jason Spezza pridal tretí gól Stars, hostia jasne zamierili za víťazstvom.

V 28. min síce Alexander Steen znížil na 1:3 a v 49. min Patrik Berglund pridal aj druhý gól domácich, ale vyrovnať sa zverencom Kena Hitchcocka už nepodarilo. Proti bol najmä fínsky brankár hostí Kari Lehtonen, ktorý predviedol 35 zásahov. Dvadsať sekúnd pred koncom tretej tretiny zachránil pre svoj tím víťazstvo pri veľkej šanci Jadena Schwartza. „Dnes sa vytiahol a zabezpečil nám víťazstvo, čo sa v play off niekedy stáva. Občas to zostane na brankároch,“ povedal tréner Lindy Ruff.

„Posledná minúta bola vzrušujúca. Snažil som sa zostať čo najviac uvoľnený, sledovať puk a nerobiť nič iné než v predchádzajúcich minútach. Ľahko sa to hovorí, ale dnes to zafungovalo,“ potešilo Lehtonena.

V Nashville viedlo San Jose v 12. min po dvoch zásahoch Chrisa Tierneya 2:0 a v polovici tretej tretiny po presilovkovom góle Logana Coutura 3:2. V 53. min však Colin Wilson vyrovnal a v tretej minúte predĺženia rozhodol o triumfe domácich sviatočný strelec Viktor Arvidsson svojím prvým zásahom v play off v kariére.

„Úžasný pocit. Bolo skvelé vidieť puk smerovať do siete,“ povedal 23-ročný švédsky krídelník o svojom dosiaľ najdôležitejšom zásahu v NHL. „Nezačali sme dobre, prehrávali sme rýchlo 0:2, ale potom to z našej strany bolo dobré. Za nijakého stavu pre nás zápas nie je stratený, ukázali sme to viackrát v tejto sérii,“ pripomenul útočník Predators Mike Fisher. O postupujúcom sa rozhodne vo štvrtok v San Jose.

„Ak naši hráči napĺňajú svoj potenciál, máme výborný tím. V niektorých fázach tejto série sa to však nestalo. Každý si musí vstúpiť do svedomia a zabrať v siedmom zápase,“ tvrdí Couture.

Semifinále play off NHL – pondelok (hrá sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
St. Louis – Dallas 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) – stav série 3:3
Góly: 28. Steen (Bortuzzo, Tarasenko), 49. Berglund (Lehterä, Backes) – 5. Janmark (Ničuškin), 6. Fiddler (Sceviour, Russell), 17. Spezza (Sceviour, Jamie Benn)

Nashville – San Jose 4:3 po predĺžení (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0) – stav série 3:3
Góly: 16. Josi, 22. Johansen (Ellis), 53. C. Wilson (Neal, Ribeiro), 63. Arvidsson (Salomäki, Rinne) – 10. Tierney (Vlasic, Hertl), 12. Tierney (Nieto, Burns), 51. Couture (Burns, J. Thornton)

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #San Jose Sharks #Dallas Stars #Nashville Predators #play off NHL