Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr zostáva na Floride. Páči sa nám tu, odkázal a pripojil fotku z pláže

Štyridsaťštyriročný útočník Jaromír Jágr predĺžil o ďalší rok zmluvu s Floridou, v ktorej drese bol v tejto sezóne NHL najproduktívnejším českým hokejistom v súťaži.

05.05.2016 22:19
debata

Finančné podmienky kontraktu klub nezverejnil. Pred rokom slávny odchovanec Kladna podpísal zmluvu so základným príjmom 3,5 milióna dolárov a s bonusmi sa jeho plat vyšplhal až na 5,1 milióna dolárov.

„Na Floride sa nám páči. Preto som rád, že som sa s Panthers dohodol na predĺžení zmluvy o ďalší rok,“ uviedol Jágr na Facebooku. Do klubu Panthers ho vymenili vlani vo februári z New Jersey.

Tretí najproduktívnejší hráč v histórii NHL nazbieral v základnej časti tohto ročníka 66 bodov za 27 gólov a 39 asistencií. Aj vďaka nemu Florida postúpila do play off, v ktorom ale hneď v prvom kole prehrala s New Yorkom Islanders.

„Jaromír je hráč, čo patrí do Siene slávy a má za sebou vynikajúcu sezónu po boku Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua,“ uviedol generálny manažér Panthers Dale Tallon. „Jeho doterajšie výsledky hovoria samy za seba. Bol vo skvelej kondícii a sme radi, že bude v našom tíme aj v budúcej sezóne,“ podotkol Tallon.

Vedenie klubu si cení aj to, aký má olympijský víťaz z Nagana a dvojnásobný majster sveta či dvojnásobný šampión Stanleyho pohára vplyv na spoluhráčov. „Jeho úloha je kľúčová. Sme radi, že u nás bude pokračovať,“ povedal tréner Gerard Gallant, ktorý verí, že v budúcej sezóne Florida uspeje aj v play off.

Jágra čaká dvadsiata tretia sezóne v NHL. Doteraz odohral v základnej časti 1629 zápasov, v ktorých nazbieral 1868 bodov za 749 gólov a 1119 asistencií. Postupne vystriedal dresy Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy. Ďalších 201 kanadských bodov (78 + 123) pridal v play off.

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Jaromír Jágr