Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington na pokraji vyradenia, Crosby zaznamenal prvý bod v sérii

Najlepší tím základnej časti NHL musí zvíťaziť trikrát po sebe, aby semifinále Východnej konferencie preň nebolo konečnou stanicou v tohtosezónnom play-off.

05.05.2016 07:14
Braden Holtby Foto:
Sklamaný brankár Washingtonu Capitals Braden Holtby.
debata

Držiteľ Prezidentskej trofeje Washington viedol na Pittsburghom 1:0 na zápasy, ale v stredu na jeho ľade prehral 2:3 po predĺžení, čo bol už jeho tretí nezdar po sebe. Capitals budú v sobotu s nožom na krku odvracať vo svojom Verizon Center skorý koniec sezóny.

„Vlani sme v semifinále viedli nad New Yorkom Rangers 3:1 na zápasy, ale napokon sme tú sériu prehrali. Musíme vyťažiť z tejto skúsenosti a otočiť to teraz v náš prospech. Myslím si, že tomuto tímu nechýba charakter,“ povedal podľa nhl.com kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý vo štvrtom súboji vyšiel naprázdno.

Líder Penguins Sidney Crosby dosiahol svoj vôbec prvý bod v tejto sérii, keď asistoval pri vyrovnávajúcom góle na 1:1. O víťazstve „tučniakov“ rozhodol už v tretej minúte predĺženia švédsky krídelník Patric Hörnqvist.

„Všetko je to o tom, ako naložíte s príležitosťou. Dostali sme sa do pozície, že v zápase číslo päť to môžeme uzavrieť. Každý vie, že práve najbližší duel bude najnáročnejší. Čaká na nás najväčšia výzva, ale takto to chodí. Sme v takomto postavení a musíme s tým niečo spraviť,“ povedal Crosby.

Washington bol jediný raz v konferenčnom finále, a to ešte pred 18 rokmi, keď boli súčasťou kádra aj slovenskí útočníci Peter Bondra s Richardom Zedníkom. V rozhodujúcej sérii o Stanleyho pohár vtedy podľahol Detroitu hladko 0:4 na zápasy.

Semifinále play-off NHL – streda (hrá na štyri víťazstvá):

Pittsburgh – Washington 3:2 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
- stav série 3:1
Góly: 10. Daley (Hörnqvist, Crosby), 24. Matt Cullen (Kühnackl, Dumoulin), 63 Hörnqvist (Sheary, Dumoulin) – 3. Beagle (T. Wilson, Chorney), 37. Carlson (J. Williams)

Cenu Marka Messiera môže získať aj Ovečkin

Cenu Marka Messiera za príkladné líderské schopnosti na ľade aj mimo neho získa jeden z trojice hokejistov Alexander Ovečkin, John Tavares, Shea Weber. O finalistoch aj laureátovi trofeje rozhoduje práve muž, po ktorom je pomenovaná; návrhy dostáva od klubov aj fanúšikov. Cenu si víťaz preberie 22. júna počas slávnostného večera NHL Awards v Hard Rock Hotel & Casino v Las Vegas. Informoval server nhl.com.

Ruský kanonier Alexander Ovečkin je kapitánom Washingtonu od januára 2010. Základná časť sezóny 2015/2016 bola jeho siedma 50-gólová v kariére a Capitals priviedol prostredníctvom 56 víťazstiev (rekord klubu) a 120 bodov k Prezidentskej trofeji. Vyhlásili ho za muža roka vo Washingtone za jeho prácu s deťmi so špeciálnymi potrebami.

Pod vedením Johna Tavaresa, ktorý nosí kapitánske „céčko“ na drese od roku 2013, nazbierali hokejisti New Yorku Islanders druhú sezónu po sebe sto bodov v tabuľkovej fáze NHL. Pre choré a znevýhodnené deti napríklad poskytuje už päť ročníkov vstupenky a z vlastných peňazí im pripravuje prvotriedne zážitky.

Kanadský obranca a od roku 2010 kapitán Nashvillu Shea Weber prekonal v tomto ročníku hranicu 20 gólov a 50 bodov tretí raz v kariére, Predators sa druhú sezónu po sebe prebojovali do play-off o Stanleyho pohár. Tridsaťročný zadák stojí na čele viacerých charitatívnych organizácií v Nashville aj svojom rodnom meste Sicamous v Britskej Kolumbii.

debata chyba