Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampa zvládla koncovku v New Yorku, Halák stále mimo hry

Hokejisti Nashvillu a St. Louis využili výhodu domáceho prostredia v utorkových zápasoch konferenčného semifinále play off NHL.

04.05.2016 07:02 , aktualizované: 09:04
Tampa Bay, radosť Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Tampy Bay.
debata

Nashville zdolal San Jose 4:1 a znížil stav série na 1:2. Hráči St. Louis si počínali ešte suverénnejšie. Súperov z Dallasu poslali domov s výpraskom 6:1 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Výhodou vlastného ľadu v utorok opovrhli iba hokejisti New Yorku Islanders, ktorí podľahli hráčom Tampy Bay 4:5 po predĺžení. V bránke Islanders opäť stál Nemec Thomas Greiss a Jaroslav Halák po zranení slabín stále nefiguroval na súpiske „ostrovanov“, hoci už riadne trénuje s tímom. Halák je jediný slovenský hokejista, ktorý ešte môže zasiahnuť do bojov o Stanleyho pohár v tomto súťažnom ročníku.

Hráči San Jose viedli v Nashville od 14. min po zásahu Patricka Marleaua, ale potom strieľali góly už len domáci. V 56. min Filip Forsberg v presilovke parádnou strelou zápästím pod hornú žŕdku pečatil domáce víťazstvo na 4:1 a zároveň prvú prehru Sharks v aktuálnom play off na ľade súpera. Druhý raz sa Nashville predstaví pred svojimi fanúšikmi vo štvrtok. „Išli sme do zápasu s čistou hlavou. Boli sme si vedomí toho, že napriek prehrám v San Jose sme nehrali zle. Doma sme chceli ešte čosi pridať k svojmu výkonu a dôležité prvé víťazstvo je naše. Teraz sa už koncentrujeme na druhý domáci zápas,“ uviedol James Neal, ktorý v 26. min v presilovke z poriadneho uhla prekonal Martina Jonesa a vtedy vyrovnal na 1:1.

St. Louis Blues až nečakane hladko získali pre seba zápas číslo 3 proti Dallasu Stars. Dominovali 6:1 a vôbec prvýkrát v aktuálnom play off zvíťazili o viac než jeden gól, keďže v 1. kole proti Chicagu sa im to v siedmich zápasoch nepodarilo. „Na tento zápas sme čakali veľmi dlho. Tlačili sme súpera, boli sme aktívni, rýchlo si posúvali puk a utvárali sa šance,“ rád skonštatoval útočník Blues Troy Brouwer, ktorý na začiatku druhej tretiny zvýšil na priebežných 3:1. Práve po tomto góle opustil bránku Stars Fín Antti Niemi a vystriedal ho krajan Kari Lehtonen. Nepomohlo to.

„Nebolo to v brankároch, že sme prehrali. Zlyhali sme herne. Doviezli sme puky na nesprávne miesta a súperovi hráči nás v súbojoch pretlačili. Rozhodne nechceme strácať dôveru v našich brankárov, to by nebolo správne,“ uviedol obranca Stars Alex Goligoski. „Zlyhali sme ako kolektív. Na tom musíme popracovať,“ kriticky povedal kapitán hostí Jamie Benn. Séria pokračuje vo štvrtok opäť v St. Louis.

Trikrát viedli hokejisti New Yorku Islanders nad súpermi z Tampy, ale napokon dôležité víťazstvo na domácom ľade nedosiahli. Za stavu 4:3 pre Islanders 38,4 s pred koncom tretej tretiny vyrovnal ruský kanonier hostí Nikita Kučerov a po 2:48 min predĺženia rozhodol o triumfe Tampy Brian Boyle. Zatiaľ čo Kučerov dosiahol už siedmy gól v tohtosezónnom play-off a je streleckým lídrom vyraďovacej časti, Boyle v ôsmom zápase trafil len druhýkrát a prvý raz v kariére v predĺžení.

"Počkal som si na odrazený puk po Hedmanovej strele. Bol to šťastný odraz pre mňa,“ povedal o rozhodujúcom góle Boyle na webe NHL. “Je to frustrujúce, že sme tento zápas nevyhrali a záver nám pretiekol pomedzi prsty. Treba sa ale pozerať dopredu a v najbližšom stretnutí čo najlepšie odviesť svoju prácu,“ uviedol dvojgólový strelec Islanders Josh Bailey. Séria pokračuje v piatok opäť na ľade Islanders v Barclays Center.

Semifinále play off NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
New York Islanders – Tampa Bay 4:5 po predĺžení (1:1, 1:1, 2:2 – 0:1) – stav série 1:2
Góly: 8. Bailey (Kuľomin, Hamonic), 35. Leddy (Clutterbuck, Cizikas), 43. Bailey (Hickey, Prince), 52. Clutterbuck (Cizikas) – 20. Callahan (Killorn, Filppula), 29. Hedman (T. Johnson), 44. Namestnikov (Filppula, Killorn), 60. Kučerov (Drouin, Hedman), 63. B. Boyle (Hedman, Callahan)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Nashville – San Jose 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) – stav série 1:2
Góly: 26. Neal (Ekholm, Johansen), 35. S. Weber, 47. C. Wilson (Ellis, Fisher), 56. Forsberg (Josi, S. Weber) – 14. Marleau (Hertl, Vlasic)

St. Louis – Dallas 6:1 (2:1, 3:0, 1:0) – stav série 2:1
Góly: 6. Steen (Stastny, Brouwer), 17. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 23. Brouwer (Bouwmeester, Pietrangelo), 24. Tarasenko (Berglund, Fabbri), 39. Steen (Tarasenko, Schwartz), 59. Backes (Gunnarsson) – 5. Sceviour (Spezza, Oduya)

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #New York Islanders #Nashville Predators #play off NHL