Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

San Jose opäť zabralo, St. Louis vyhralo v Dallase a vyrovnalo stav série

Hokejisti San Jose využili aj druhý domáci zápas play-off semifinále Západnej konferencie NHL na víťazstvo a po triumfe 3:2 nad Nashvillom vedú v sérii už 2:0. Dallasu sa to isté nepodarilo. Druhý domáci duel prehrali Stars so St. Louis Blues 3:4 po predĺžení a tam je séria vyrovnaná 1:1.

02.05.2016 07:10
Predators Sharks Hockey Foto: ,
Brankár Pekka Rinne z Nashvillu zabraňuje góle z hokejky Joela Warda z Nashvillu.
debata

Až do 58. min bol stav súboja San Jose – Nashville 1:1. Potom to vzali do rúk skúsení domáci hráči Joe Pavelski a Joe Thornton, druhý skóroval už do prázdnej bránky. Hostia ešte Ryanom Johansenom znížili na 2:3, ale 4 sekundy pred koncom už bolo neskoro na vyrovnanie. Dôležitým faktorom úspechu „žralokov“ bol brankár Martin Jones, ktorý mal 37 zásahov a stal sa prvou hviezdou zápasu. Séria pokračuje v utorok v Nashville.

Útočník a kapitán St. Louis David Backes štýlovo oslávil prvomájové 32. narodeniny. V 71. min gólom v presilovke rozhodol nedeľňajší súboj v American Airlines Center, keď dorazil do bránky odrazený puk po strele Alexandra Steena.

„Rád by som vedel, na čo minuli peniaze od rodičov určené na lekcie spevu,“ žartoval narodeninový oslávenec Blues Backes na webe NHL, keď mu naradostení spoluhráči zaspievali v šatni "Všetko najlepšie.“

Hostia viedli po prvej tretine 3:1 a rovnaké skóre svietilo na ukazovateli aj po druhej časti. Lenže v 45. min Matias Janmark znížil a tri a pol minúty pred koncom tretej tretiny domáci kanonier Jamie Benn vyrovnal.

"Najzradnejšie v hokeji je viesť o dva góly. Potom myslíte viac na obranu, čo je normálne. Čo ma však milo prekvapilo, bola naša hra v predĺžení. Bola vynikajúca. Prepli sme do útočného režimu a vytrvali až do konca,“ pochválil svoj tím tréner St. Louis Ken Hitchcock.

"Do predĺženia sme vstupovali s hlavami hore a plní sebavedomia. Nechali sme sa však vylúčiť a súper z toho profitoval,“ zhodnotil útočník Dallasu Jamie Benn, ktorý sa s 12 bodmi dostal na čelo produktivity v play-off. Séria sa presúva do St. Louis, tretí zápas príde na rad v utorok.

Semifinále play-off NHL – nedeľa (hrá na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Dallas – St. Louis 3:4 po predĺžení (1:3, 0:0, 2:0 – 0:1)
- stav série 1:1
Góly: 4. Goligoski (Jamie Benn, Eakin), 45. Janmark (Eakin, Sceviour), 58. Jamie Benn (Eakin, Russell) – 5. Berglund (Fabbri, Backes), 8. Edmundson (Brouwer, Upshall), 19. Brouwer (Shattenkirk, Fabbri), 71. Backes (Steen, Shattenkirk)

San Jose – Nashville 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
- stav série 2:0
Góly: 39. Couture (Pavelski, Burns), 58. Pavelski (Nieto, J. Thornton), 60. J. Thornton (Couture, Pavelski) – 53. Ekholm (C. Wilson, Josi), 60. Johansen (Josi, Fisher)

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Dallas Stars