Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossu trápi zranenie kolena, ale nemusí ísť pod nôž

Vyradením hokejistov Chicaga Blackhawks v 1. kole play off zámorskej NHL, v ktorom obhajcovia triumfu v Stanleyho pohári stroskotali na tíme St. Louis (3:4 na zápasy), sa sezóna skončila aj pre Mariána Hossu.

29.04.2016 11:17
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Skúsený útočník si ju nepredĺži účasťou na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v Rusku, trápi ho totiž zranenie kolena.

„Prvýkrát som si natrhol bočný väz v kolene v polovici sezóny, keď som nehral tri a pol týždňa. Keď som sa vrátil a nastúpil v pár stretnutiach, natiahol som si ho znova proti Bostonu. V play off som hral pod injekciami,“ opísal v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Šport svoj zdravotný stav 37-ročný krídelník, ktorý sa nemusí podrobiť chirurgickému zákroku. „Krížny väz sa zrastá sám, potrebuje voľno a cvičenia. Nemusím absolvovať operáciu.“

V súvislosti s MS bol Hossa v kontakte s generálnym manažérom slovenskej hokejovej reprezentácie Róbertom Švehlom. „Debatovali sme už pred vyraďovacou časťou. Na jednej strane som sa mu poďakoval, že mi zavolali. Nečakal som to, keďže hovorili o omladení kádra. Tento krok však kvitujem,“ dodal pre Šport odchovanec trenčianskeho hokeja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks