Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veterán Jágr: Stále sa učím. Musím trénovať inak a byť lepšie pripravený

Ak základná časť NHL vyšla českému hokejistovi Jaromírovi Jágrovi a jeho Floride nad všetky očakávania, v play-off museli Panthers prehltnúť poriadne horkú pilulku.

25.04.2016 20:30
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Ako šampióni Atlantickej divízie za prekonané klubové rekordy v počte víťazstiev (47) aj bodov (103) totiž nestačili hneď v prvom kole bojov o Stanleyho pohár na New York Islanders, podľahli 2:4 na zápasy.

„Pre mnohých chlapcov to bola prvá skúsenosť s play-off, v ktorom sa hrá iný hokej než v základnej časti. Sám som v ňom v uplynulých rokoch chýbal, takže dokonca aj v mojom veku sa stále učím,“ pripomenul 44-ročný Jágr, ktorý hral vo vyraďovačke naposledy v sezóne 2012/2013.

V šiestich dueloch teraz dosiahol iba dve asistencie, na gól čaká v play-off už 37 zápasov; naposledy sa radoval ešte 13. apríla 2012 ako hráč Philadelphie. „Iste, je frustrujúce, že som neskóroval, ale vždy bojujem až do konca.“

Či bude Jágr ďalej pokračovať vo floridskom drese, nie je ešte napriek avizovanému obojstrannému záujmu isté. Ročný kontrakt na 3,5 milióna dolárov sa mu končí. „Uvidíme, čo sa udeje. Zmluvy a rokovania idú mimo mňa, takže vyčkajme do leta,“ hodil rukavicu kouč Gerard Gallant manažmentu klubu. Jágr podotýka:

„Keď sa vrátim, viem, že budem pripravený. Musím trénovať ináč. Chcem hrať, to je isté. Ale musím byť lepšie pripravený,“ povedal so 66 bodmi najproduktívnejší „panter“ v základnej časti.

Nedeľňajší šiesty zápas na ľade Islanders bol pre Jágra 208. v play-off a v historickom meradle sa zaradil na 16. priečku k Waynovi Gretzkému. Hviezda z Kladna pozbierala vo vyraďovačke 201 bodov (78+123).

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Jaromír Jágr