Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký favorit postupuje ďalej. Capitals stačil v šiestom zápase jediný gól

Jediný gól v nedeľňajšom zápase číslo šesť vo Philadelphii stačil hokejistom Washingtonu na spečatenie postupu do semifinále Východnej konferencie NHL, keďže Braden Holtby v ich bránke bol neprekonateľný.

24.04.2016 22:36 , aktualizované: 25.04.2016 07:18
Washington Capitals Foto: ,
Radosť na lavičke Washingtonu Capitals po postupe do ďalšie kola play off NHL.
debata

Postaral sa oň na konci 29. min center prvého útoku Nicklas Bäckström, ktorý strelou z prvej z pravého kruhu nedal šancu Michalovi Neuvirthovi.

„Chcel som to takto zakončiť, lebo keď to bez prípravy zdvihnete hore, pre gólmanov je to náročnejšie,“ vysvetlil švédsky tvorca hry. Neuvirth ináč chytal spoľahlivo, odkedy Flyers zaostávali v sérii 0:3 na zápasy a dostal sa do bránky: mužstvo dvakrát zvíťazilo a český muž v maske inkasoval zo 105 striel iba dvakrát.

„Dva góly v troch zápasoch, to je štatistika hovoriaca za všetko. Je fakt zlé, že sme mu my nevedeli pomôcť v útoku. Mason nás dostal do play-off a Neuvirth v ňom zažiaril. Myslím si, že obaja sa navzájom podporovali. Oni sú jeden z dôvodov, prečo sme to dotiahli až sem,“ poznamenal Jakub Voráček.

Philadelphia skórovala v posledných troch zápasoch iba štyrikrát, z toho raz do prázdnej bránky; vo všetkých šiestich dueloch dovedna šesťkrát, keď využila jedinú z dvadsiatich štyroch presiloviek.

Na Capitals čaká v konferenčnom semifinále Pittsburgh, čo znamená mikrosúboj hviezdnych kapitánov Alexandra Ovečkina so Sidneym Crosbym, najväčších útočných ikon poslednej dekády NHL . „V hlave musíme zabudnúť na sériu s Philadelphiou a sústrediť sa na nasledujúcu. Pittsburgh je veľký súper.“

V druhom kole Východnej konferencie sú prvý raz od roku 1993 aj hokejisti New Yorku Islanders, ktorí vyradili Floridu 4:2 na zápasy. Kapitán „ostrovanov“ v nedeľnom šiestom dueli najprv 53,2 s pred naplnením riadneho hracieho času vyrovnal na 1:1 a potom v jedenástej minúte druhého predĺženia strhol víťazstvo a postup na stranu svojho tímu (4:2). Vynikli obaja brankári – Thomas Greiss predviedol 41 zákrokov, hosťujúci Roberto Luongo ešte o osem viac.

Krídelník Floridy Jaromír Jágr odohral 208. zápas v play-off a v historickom meradle sa zaradil na 16. priečku k Waynovi Gretzkému. Islanders budú v boji o konferenčné finále čeliť Tampe Bay.

V Západnej konferencii si ako druhý tím po San Jose zabezpečil semifinálovú miestenku Dallas, ktorý vyradil Minnesotu v šiestich zápasoch. Stars si však sami dosť skomplikovali pokojný záver série, keď v nedeľnom dueli viedli na súperovom ľade po dvoch tretinách už 4:0, ale ešte sa strachovali o výsledok. V poslednej časti hry inkasovali štyrikrát a 33 s pred koncom domáci takmer vyrovnali, video však nepotvrdilo, že by celý puk prešiel za bránkovú čiaru.

„Prvých 45 minút bolo na štadióne mŕtvo. Z pohľadu domácich sa nič nedialo, mali sme navrch, možno sme im povolili zopár šancí. Posledná štvrťhodina však bola zaujímavá,“ hodnotil tréner postupujúceho tímu Lindy Ruff, ktorého zverenci budú v ďalšom kole čeliť úspešnejšiemu z dvojice St. Louis – Chicago.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
- konečný výsledok série 2:4
Gól: 29. Bäckström (M. Johansson, Ovečkin)

New York Islanders – Florida 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)
- konečný výsledok série 4:2
Góly: 60. Tavares (Kuľomin, Leddy), 91. Tavares (Okposo, Quine) – 19. Huberdeau (Trocheck, Jokinen)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Minnesota – Dallas 4:5 (0:3, 0:1, 4:1)
- konečný výsledok série 2:4
Góly: 44. Spurgeon (Mikael Granlund, M. Koivu), 45. Brodin (Haula, Niederreiter), 49. Spurgeon (M. Koivu, Suter), 56. Pominville (Brodin, Niederreiter) – 6. Klingberg (Spezza), 10. Spezza (Janmark, Eaves), 19. Sharp (Eakin, Jamie Benn), 40. Jamie Benn (Sparp, Spezza), 51. Goligoski (Janmark, Spezza)

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Philadelphia Flyers