Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Hral som pod injekciami. V klube by neboli nadšení štartom na MS

Klubová sezóna v zámorskej NHL sa pre neho skončila a slovenskí hokejoví fanúšikovia veria, že posilní reprezentáciu na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku (6. až 22. mája).

23.04.2016 07:36
Tomáš Tatar Foto: ,
Útočník Detroitu Tomáš Tatar.
debata (1)

Štart Tomáša Tatara (25) na šampionáte v Petrohrade je však ohrozený. Má zdravotné problémy s ľavým ramenom, od druhého zápasu play off s Tampou hral pod injekciami a dôležité slovo tak budú mať výstupné lekárske testy v Detroite.

Aké veľké je vaše sklamanie po vcelku jednoznačnom vypadnutí s Tampou Bay 1:4 na zápasy?
Veľmi veľké. Obzvlášť teraz, keď som presvedčený, že sme si v piatom zápase zaslúžili vyhrať. Bohužiaľ, bez gólov to nejde. Prehrali sme 0:1 a je koniec…

Súpera ste prestrieľali, mali ste prevahu a kontrolovali hru…
To je práve smutné. Mali sme veľa šancí, ale nedali sme gól. Bola to dobrá ukážka, ako to u nás vyzeralo celú sezónu. Náš najlepší strelec Dylan Larkin dal 23 gólov, ja som bol druhý s 21. To je veľmi málo na tím, ktorý hrá v play off. Cítiť streleckú mizériu. A v produktivite to bolo podobné. Všetko sa to potom odzrkadlilo aj na našom vystúpení v play off. Vo štvrtok sme mali veľké príležitosti, ktoré sa musia využívať. Najmä ak chcete postúpiť v play off ďalej. Nevyužili sme tri nájazdy ani presilovku piatich proti trom. Podľa toho to aj dopadlo.

Nechýbalo vám v Tampe viac emócii, prípadne nejaké šarvátky, ktoré bolo vidieť v úvode série?
Šarvátky vás dosť unavia a hokeju príliš nepomáhajú. Ak sa necháte zbytočne vylúčiť, oslabíte tím. Preto sa obe mužstvá viac sústreďovali na hokej. Možno, že nám to trošku chýbalo…

V bránke dostali počas play off priestor obaja brankári Mrázek aj Howard. Nemal od začiatku chytať Mrázek?
Koniec základnej časti vyšiel lepšie Jimmymu (Howard), preto šiel v úvode série do bránky on. Obaja chytali dobre. Chyba bola inde. Bez gólu sa vyhrať nedá.

Ako hodnotíte sezónu?
Bolo to celé hore-dole. Prišiel nový tréner a veľa vecí sa zmenilo. Priznám sa, čakal som trochu iné veci. Som zvedavý, ako budeme pokračovať. Necháme sa prekvapiť, čo bude ďalej.

Očakávate v mužstve veľké zmeny?
Niektorým hráčom vypršal kontrakt, ale neviem, čo sa bude diať. Ide leto, bude draft, otvorí sa trh s voľnými hráčmi. Uvidíme, čo všetko sa zmení. Vieme len o odchode Pavla Daciuka do Ruska.

Čo hovoríte na vlastné výkony?
Trošku som sklamaný, i keď moje čísla nakoniec nie sú zlé, vzhľadom na to, čo všetko sa tu dialo. Dával som si vyššie ciele, chcel som viac pomôcť tímu, ale hokej je taký. Každá sezóna nemôže byť vynikajúca, presne podľa vašich predstáv. Som sklamaný aj z vypadnutia v prvom kole. Do play off sme postúpili len veľmi tesne a celá sezóna bola ako na kolotoči. Rozhodne nie ideálna.

Realizačnému tímu ste dali „tichý súhlas“, že v prípade vypadnutia posilníte národný tím. Môžu sa už na vás fanúšikovia tešiť?
Povedal som, že ak budem zdravý, samozrejme, rád prídem. Tak, ako vždy v minulosti. No sami vidíte, že nemám v poriadku ľavé rameno. Pôjdem na výstupné testy a uvidím, čo mi povedia. Generálny manažér by asi nebol nadšený, keby som šiel na šampionát. Vie, že mi od druhého zápasu play off pichali pred každým stretnutím injekcie do ramena. Je to dosť nepríjemné. Asi tam mám malú trhlinu. Uvidíme, ako sa to bude riešiť. Viac budem vedieť až po lekárskych vyšetreniach.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings