Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington aj Dallas na úvod play off neinkasovali, víťazne aj Islanders

Víťaz základnej časti Washington začal play off NHL víťazne a bez inkasovaného gólu. Hráči Capitals zdolali v prvom zápase štvrťfinále Východnej konferencie na domácom ľade súperov z Philadelphie 2:0.

15.04.2016 06:58 , aktualizované: 08:04
Ryan Strome, Roberto Luongo Foto: ,
Útočník New Yorku Islanders Ryan Strome strieľa štvrtý gól svojho tímu do bránky Roberta Luonga z Floridy Panthers.
debata

Postarali sa o to John Carlson a Jay Beagle, a tiež 19 úspešnými zásahmi brankár Braden Holtby. Zatiaľ čo obranca Carlson strelil svoj siedmy gól v play off v kariére, Holtby sa blysol tretím shutoutom vo vyraďovacej časti sezóny.

"Sústreďujem sa vždy na najbližší puk, ktorý na mňa vypália. To je spôsob môjho myslenia a osvedčilo sa to. Verím, že mi to ešte nejaký čas aj s tou úspešnosťou vydrží,“ povedal Holtby podľa webu NHL. "Je skvelý počas celej sezóny, vyhral nám veľa zápasov,“ pochválil Holtbyho Carlson, ktorý v 37. min v presilovke strelou od modrej otvoril skóre. "Dôležité bolo, že sme ustáli prvú tretinu. Ako plynul zápas, náš výkon šiel hore. Bolo to dané aj tým, že sme v závere základnej časti nehrali zápasy s postupovým nábojom, emocionálne vypäté,“ vysvetlil tréner Capitals Barry Trotz.

Florida doma ako vyššie nasadený tím na úvod play off zaváhala. Hráči New York Islanders si odniesli zo Sunrise dôležité prvé víťazstvo, keď domácich zdolali 5:4. Výhru hostí režíroval kapitán John Tavares, autor gólu a dvoch asistencií. Hrdinom Islanders bol aj nemecký brankár Thomas Greiss, ktorý úspešne zastúpil stále zraneného Slováka Jaroslava Haláka. Vo svojom prvom zápase play off v kariére si pripísal 42 zákrokov. "Nastal čas v sezóne, keď sa hrá o Stanleyho pohár a väčšia motivácia neexistuje. Máme za sebou prvé víťazstvo, ale hádžeme ho za hlavu a sústredíme sa na najbližší zápas,“ povedal Tavares.

Rovnako ako líder Východu Washington, v úvode play off nezaváhal ani najlepší tím Západu Dallas. Shutout fínskeho gólmana Kariho Lehtonena, tri body Jamieho Benna (1+2), dva Jasona Spezzu a Patricka Eavesa (1+1) posunuli Stars k hladkému víťazstvu nad Minnesotou 4:0.

Prvé kalifornské derby Los Angeles – San Jose sa skončilo víťazstvom hostí 4:3. Duel rozhodol gólom v sedemnástej sekunde tretej tretiny kanonier Sharks Joe Pavelski, ktorý sa presadil v súboji s Anžem Kopitarom. Pavelski strelil v zápase dva góly a po Patrickovi Hörnqvistovi, Derekovi Stepanovi a Nikitovi Kučerovovi sa stal štvrtým viacgólovým strelcom v práve sa rozbiehajúcom play off.

Séria dvoch protagonistov Pacifickej divízie má punc zaujímavosti aj v tom, že jej aktéri majú ešte v pamäti prvé kolo vyraďovacej časti z roku 2014. Sharks vtedy trestuhodne premárnili vedenie 3:0 na zápasy a Kings napokon dokráčali až k poháru Lorda Stanleyho, k čomu významne prispel slovenský kanonier Marián Gáborík. Ten teraz v zostave Los Angeles dlhodobo chýba pre zranenie. Slovenskí hokejisti sa vo štvrtkových zápasoch 1. kola play off nepredstavili.

Štvrťfinále play off NHL

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington – Philadelphia 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) – stav série 1:0
Góly: 37. Carlson (Johansson, Nicklas Bäckström), 57. Beagle (Johansson)

Florida – New York Islanders 4:5 (2:2, 1:1, 1:2) – stav série 0:1
Góly: 2. Purcell (Hudler, Kulikov), 14. J. Jokinen (G. Campbell, R. Smith), 22. R. Smith (Petrovic, J. Jokinen), 47. R. Smith (J. Jokinen, Bjugstad) – 7. Nelson (Strome), 17. Nielsen (Tavares, Leddy), 40. Tavares (Okposo, Nielsen), 43. Okposo (Tavares), 47. Strome (Quine, Hamonic)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Dallas – Minnesota 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) – stav série 1:0
Góly: 24. Faksa (Hemský), 33. Spezza (Eaves, Jamie Benn), 55. Eaves (Spezza, Jamie Benn), 56. Jamie Benn

Los Angeles – San Jose 3:3 po II. tretine (1:1, 2:2)
Góly: 3. Muzzin (Lucic, Pearson), 28. J. Carter (Lucic, Kopitar), 38. Lewis – 7. Pavelski (Burns, Couture), 27. Burns (J. Ward), 38. Hertl (J. Ward, Donskoi

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Islanders #Florida Panthers