Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Columbus ukončil víťaznú sériu Buffala

V jedinom piatkovom súboji zámorskej hokejovej NHL v meraní síl dvoch tímov bez postupu do play-off zvíťazili hokejisti Columbusu na ľade Buffala 4:1.

09.04.2016 08:04
Columbus Blue Jackets, radosť, hokej Foto: ,
Radosť hokejistov Columbusu.
debata

Blue Jackets aj po triumfe zaostávajú za Sabres, po piatku obe mužstvá delí päť bodov. Columbus o svojom triumfe rozhodol v závere druhej tretiny, v ktorej sa síce v 34. min podarilo na 1:1 vyrovnať Samovi Reinhartovi, ale presné zásahy Nicka Foligna a Daltona Prouta hosťom zabezpečili dvojgólový náskok. V III. tretine vedenie Columbusu už len prikrášlil Brandon Saad. Za domáce Buffalo si premiéru v profilige odkrútil brankár Jason Kasdorf, ktorý si pripísal 30 úspešných zákrokov. "V bránke som sa cítil dobre, ale musím predvádzať lepšie výkony. Za môj chrbát prenikli niektoré strely, ktoré normálne chytám. Musím popracovať na rýchlosti,“ povedal 23-ročný Kasdorf. Okrem neho v piatok debutovali v NHL za Buffalo aj útočníci Evan Rodrigues a Cole Schneider.

Saadov presný zásah v 46. min bol jeho jubilejný tridsiaty v aktuálnej sezóne, rovnaký počet ich má na svojom konte aj jeho spoluhráč Boone Jenner. Prvýkrát počas existencie klubu majú Blue Jackets v jednom ročníku dvoch 30-gólových strelcov. "Ani som to nevedel, až po zápase za mnou niekto prišiel a povedal mi to. Je to významný míľnik v histórii mužstva. Tento okamih si budem vždy pamätať,“ povedal Saad, ktorého doterajšie sezónne maximum bolo 23 presných zásahov v predchádzajúcom ročníku ešte vo farbách Chicaga.

Obaja súperi pred záverom základnej časti aj koncom sezóny pre klub ešte odohrajú jedno stretnutie. Buffalo nastúpi v sobotu na ľade mužstva New York Islanders, Columbus takisto v noci na nedeľu sa predstaví doma proti Chicagu.

Buffalo – Columbus 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Góly: 34. S. Reinhart (Eichel, Moulson) – 19. Calvert (Dubinsky, R. Murray), 36. N. Foligno (Jenner, Josh Anderson), 38. Prout (W. Karlsson), 46. Saad (Wennberg, Björkstrand)

debata chyba
Viac na túto tému: #Columbus Blue Jackets #Buffalo Sabres