Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossov návrat sa blíži. Nastúpi zrejme v nedeľu doma proti Detroitu

Návrat slovenského hokejistu Mariána Hossu do zostavy Chicaga sa udeje zrejme ešte predtým, než uplynie mesiac od jeho zranenia.

03.03.2016 08:35
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Podľa trénera Blackhawks Joela Quennevilla by sa skúsený 37-ročný krídelník mohol objaviť naspäť v zostave v nedeľňajšom domácom zápase proti Detroitu. „Je blízko návratu. Po príchode domov z aktuálneho zápasového tripu očakávam jeho zaradenie do mužstva,“ uviedol Quenneville pre Chicago Tribune.

Hossa si zranil ľavú nohu 13. februára, keď po zákroku obrancu Anaheimu Hampusa Lindholma skončil na mantineli a neskôr mal problém odísť z ľadu. Tréner Blackhawks zhodnotil dobu jeho možnej absencie ako niekoľkotýždňovú. Obhajca Stanleyho pohára v stredu odohral víťazný súboj v Detroite (5:2) a vo štvrtok sa predstaví v Bostone, podľa všetkého ešte bez Hossu.

Celkovo v tejto sezóne má skúsený krídelník Hossa na konte 10 gólov a 18 asistencií a už len 4 presné zásahy mu chýbajú k pokoreniu hranice 500 gólov v zámorskej profilige. Hossa je v Chicagu napriek momentálne nižšej produktivite stále členom elitnej formácie. Pre jeho univerzálnosť a „obojsmernosť“ je často využívaný aj počas presilových a hier a oslabení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks