Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledný deň prestupov v NHL sa obišiel bez vážnejších trejdov

Posledné hodiny ani minúty pred uzávierkou prestupov v zámorskej hokejovej NHL veľa vzruchu nepriniesli.

29.02.2016 22:28
debata

Kluby mali čas do pondelka 21.00 h SEČ, aby skompletizovali transfery hráčov, po tomto čase sa trh s hráčmi uzavrel. Je možné, že trejdy z posledných minút môžu zverejniť ešte v nasledujúcich hodinách, dôležitý je potvrdený čas dohody klubov.

Jednou z najzaujímavejších výmen bola dohoda medzi Arizonou a Coloradom. Coyotes poslali Avalanche dánskeho hokejistu Mikkela Boedkera za iného útočníka Alexa Tanguaya, Avs „pribalili“ aj mladíkov Kyla Wooda a Connera Bleackleyho.

Výmena oboch skúsených útočníkov, Boedkera i Tanguaya, sa očakávala, keďže obom sa v júni končia zmluvy. Boedker doteraz odohral v NHL 445 duelov a nazbieral v nich 213 bodov, Tanguay už prekročil tisícku štartov a z 1070 zápasov vydoloval 850 bodov.

Tesne pred koncom prestupov bol aktívny Boston, ktorý z Caroliny získal skúseného obrancu Johna-Michaela Lilesa (útočník Anthony Camara a dva výbery v drafte) a z New Jersey Leeho Stempniaka (4. kolo draftu 2016 a 2. kolo draftu 2017). Za zmienku stojí aj dohoda Arizony s Pittsburghom, pri ktorej prebehla výmena európskych útočníkov – „kojoti“ získali Rusa Sergeja Plotnikova a Penguins Nemca Matthiasa Plachtu.

Po spomenutej výmene Tanguaya a dvojice mladíkov pristúpilo Colorado k ďalšiemu odchodu, keď do New Jersey poslalo obrancu Erica Gelinasa výmenou za výber v 3. kole budúcoročného draftu. Dallas medzitým získal z Calgary beka Krisa Russella, opačným smerom poslali Stars fínskeho obrancu Jyrkiho Jokipakku, útočníka Bretta Pollocka a podmienený výber v 2. kole najbližšieho draftu.

Florida sa podľa očakávania zbavila Brandona Pirriho, ktorého kroky vedú do Anaheimu. Prekvapením je kompenzácia, keďže Panthers si zaň vypýtali iba výber v 6. kole najbližšieho draftu. Ducks získali aj Jamieho McGinna z Buffala, ktorý v tejto sezóne odohral 63 zápasov NHL a nazbieral v nich 27 bodov za 14 gólov a 13 asistencií.

Viaceré výmeny sa udiali už v predchádzajúcich dňoch. Aktívne bolo Chicago, ktoré získalo Christiana Ehrhoffa, Tomáša Fleischmanna či Andrewa Ladda. Blackhawks sa zároveň zbavili slovenského útočníka Marka Daňa, ktorého poslali do Winnipegu. Neskôr sa z Calgary do Floridy presťahoval skúsený český útočník Jiří Hudler, Panthers získali aj českého beka Jakuba Kindla z Detroitu.

V nedeľu zaujal príchod dovtedajšieho kapitána Caroliny Erica Staala do New Yorku Rangers, kde si môže zahrať s bratom Marcom. LA Kings získali z Caroliny útočníka Krisa Versteega.

Medzi klubmi profiligy sa udiali aj ďalšie výmeny, väčšinou sa však jednalo o hráčov z farmárskych klubov či hokejistov s nevýraznou úlohou v jednotlivých mužstvách.

V pondelok sa očakávali výmeny niekoľkých hráčov, ku ktorým napokon neprišlo. Jonathan Drouin zostáva v Tampe Bay, Columbusu sa nepodarilo zbaviť Fiodora Ťutina ani Scotta Hartnella.

Nepochodilo ani Chicago, ktoré chcelo vymeniť preplateného Bryana Bickella. Vancouver takisto obišiel skrátka, keď pravdepodobne nevymenil Dana Hamhuisa a možno o neho po sezóne príde bez náhrady. v

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL