Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hossa dal parádny gól, prvý mu neuznali

Slovenský hokejista Marián Hossa v tejto sezóne NHL nie je výnimočne produktívny, ale jeho deviaty gól v súťažnom ročníku stál za to.

05.02.2016 10:50
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

V 23. min štvrtkového súboja na ľade Arizony v Glendale Hossa vyrovnal na priebežných 1:1, keď sa po prebratí puku pri mantineli natlačil až pred brankára Louisa Dominguea a z ťažkého uhla šikovne zavesil pod hornú žŕdku. Spomalený záznam ukázal, že puk sa odrazil aj od chrbta gólmana za bránkovú čiaru.

Pre skúseného slovenského útočníka to bolo zadosťučinenie za neuznaný gól zo 16. min prvej tretiny ešte za stavu 0:0, keď rozhodcovia na základe vyžiadania záznamu od trénera Arizony Dava Tippetta jeho počínanie dodatočne posúdili ako bránenie v hre brankárovi Domingueovi. Verdikt „no goal“ veľmi rozhneval hosťujúceho trénera Joela Quennevilla, ktorý takmer preskočil zo striedačky na ľad a nahlas nadával rozhodcovi Marcovi Joannettovi. Dostal za to aj trest za nešportové správanie.

„Tréner veľmi prežíva podobné situácie, je skrátka emocionálny typ. Keď si pozrel záznam celej situácie, ihneď povedal, že to bol stopercentný gól,“ vravel Marián Hossa po zápase aj pre webovú stránku NHL.

Už riadne uznaný gól Mariána Hossu bol 495. zásahom v podaní tohto 37-ročného skúseného krídelníka v najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete, deviaty v tejto sezóne (9+18). Magická päťstovka je teda pre rodáka zo Starej Ľubovne na spadnutie. „Bol to Hossa ako ho veľmi dobre poznáme. Pomohol si jednou rukou a napokon dostal puk do siete, ako to len on vie,“ pochválil Hossu kapitán Blackhawks Jonathan Toews. „Sme veľmi šťastní, že sme vyhrali tento šialený zápas,“ doplnil slovenský krídelník. „Bol to hokej hore-dolu a diváci sa počas zápasu nenudili. V hale to po celý čas žilo,“ uviedol Quenneville aj pre Chicago Tribune.

Minútu a sedem sekúnd po gólovom zápise Hossa preukázal aj svoje asistentské kvality. V brejku počas oslabenia naviazal na seba dvoch hráčov súpera a do voľného priestoru nezištne prihral Toewsovi, ktorý vzápätí použil účinný bekhendový blafák – 1:2. Toews vtedy zaokrúhlil počet gólov v tejto sezóne na dvadsať. Kapitán Chicaga neskôr pridal ešte jeden gól, keď v predĺžení rozhodol o víťazstve svojho tímu 5:4. Bol to už jeho piaty rozhodujúci zásah v zúženej hre troch proti trom v predĺžení a celkovo ôsmy víťazný gól v sezóne. V tomto smere nemá v NHL konkurenciu. „Je to o tom využiť príležitosti, ktoré sa vám v predĺžení naskytnú. Keďže som už pár gólov v podobných situáciách strelil, veril som si,“ objasnil Toews. „Oba tímy mali v predĺžení stopercentné šance, až kým neprišiel Johnny a tú svoju nevyužil,“ pochválil Toewsa tréner Quenneville. „Keď má hráč jeho kvalít dostatok priestoru na ľade, vie ho využiť. Opäť to raz ukázal,“ vrátil Hossa kompliment Toewsovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks