Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tínedžer, bitkár a žijúca legenda sa stali hrdinami zápasu hviezd NHL

Aréna jasala pri každom dotyku hokejky s pukom. Najlepší z najkvalitnejšej hokejovej ligy sveta, medzi ktorých sa tento rok nedostal ani jeden Slovák, sa v plnej paráde predviedli na Zápase hviezd NHL v americkom Nashville.

01.02.2016 19:04
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na zápase hviezd NHL.
debata

Už 61. ročník bol vďaka miniturnaju štyroch divízií v hre troch proti trom jedinečný a mal troch odlišných hrdinov. Tínedžera, bitkára a žijúcu legendu spoza rieky Morava.

Výhry nováčikov pokračujú. Vďaka útočníkovi Detroitu Red Wings Dylanovi Larkinovi sa štvrtýkrát po sebe stalo, že najrýchlejším korčuliarom sa stal hráč, ktorý hrá svoju premiérovú sezónu v NHL. „Keď som videl, že nastupujem proti nemu, nečakal som víťazstvo.On na ľade nekorčuľoval, ale lietal,“ zložil poklonu svojmu 19-ročnému súperovi švajčiarsky obranca Nashvillu Roman Josi.

Mladý Američan obkrúžil kolo v rekordnom čase 13,172 sekundy. "Ani som nevedel, že som najrýchlejší, až kým som nezačul šialený rev publika, " uviedol Larkin po prekonaní rekordu Mika Gartnera – utvoril vtedajšie maximum v čase, keď Larkin ešte nebol na svete.

Len päť gólov v 285-tich zápasoch. Jeho nomináciu označili viacerí odborníci za fiasko a recesiu. Pár dní pred Zápasom hviezd bol vymenený do Montrealu, ktorý ho poslal na farmu. Hrozilo, že sa na exhibícii vôbec nezúčastní. Nakoniec však ako kapitán priviedol svoju divíziu k víťazstvu. John Scott, ktorého v zámorí preslávili najmä päste, prežil nádherný večer.

„Očakával som, že si Zápas hviezd vychutnám niekde v zákulisí. Zomlelo sa to však rýchlosťou víchrice. Zamiloval som si to. Bola to zrejme tá najlepšia vec, akú som v hokeji zažil,“ tešil sa bitkár Scott, ktorého vyhlásili za najužitočnejšieho hráča Zápasu hviezd.

Stal sa historicky tretím najstarším účastníkom exhibície po Gordiem Howeovi (51) a Dougovi Harveym (44). O dva týždne oslávi 44 rokov, no svojim o dekády mladším protihráčom sa prehľadom vyrovnal. Nomináciu na Zápas hviezd si česká legenda Jaromír Jágr vyslúžila už trinásty raz v kariére. No aj pre neho to bolo niečo nové. „Hra troch proti trom bola zábava a solídny zápas. Bol som trochu prekvapený defenzívou, každý chcel vyhrať. Len jediný gól vo finále musí byť historické minimum,“ podotkol.

Víťazom miniturnaja sa stala Pacifická divízia. Gólom Coreyho Perryho zo 14. minúty porazila Atlantickú divíziu futbalovo 1:0.

debata chyba