Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Ešte si celkom neuvedomujem, čo sme dokázali

Patria medzi najlepšie tímy súčasnej NHL. Po vlažnom vstupe do sezóny sa obhajcovia Stanleyho pohára - hokejisti Chicago Blackhawks vracajú do formy.

27.01.2016 07:00
Hossa Foto: ,
Slovenský hokejista Marián Hossa.
debata

Marián Hossa (37) a jeho spoluhráči vytvorili nový rekord v počte víťazstiev v nepretržitej sérii (12) a vďaka nej vedú Západnú konferenciu. „Tieto klubové rekordy sa lámu veľmi ťažko a nie každému sa to podarí. Sme veľmi šťastní, že to vyšlo a mohli sme byť pri tom,“ hovorí trenčiansky rodák, ktorému chýba už len šesť gólov na to, aby dosiahol ďalší kariérny miľník – 500 gólov v zámorskej profilige.

V posledných šiestich mesiacoch ste privítali v kádri hneď niekoľko slovenských a českých hráčov. To nebýva v Chicagu zvykom…
To veru nie. Od predsezónneho kempu ich doteraz prišlo viacero. Na druhej strane treba povedať, že ich tu veľa nezostalo. Sme tu momentálne štyria a tak sa v kabíne bude častejšie ozývať náš jazyk.

Stretávate sa medzi sebou aj mimo ľadu?
Momentálne na to nemáme veľa priestoru. Hrávame každý druhý deň a ten čas medzi zápasmi trávime každý individuálne. Ale ak budeme mať viac voľných dní, určite sa všetci stretneme.

Po slabšom úvode sezóny ste sa rozbehli. Zmenili ste taktiku?
Udiali sa nejaké drobné zmeny v organizácií hry. Zlepšili sme sa najmä v defenzíve a to nás doviedlo na nepretržitú dvanásťzápasovú víťaznú sériu.

Ako sa po nej cítite?
Je to veľmi špecifické. Tieto klubové rekordy sa lámu veľmi ťažko a nie každému sa to podarí. Sme veľmi šťastní, že to vyšlo a mohli sme byť pri tom.

Ste súčasťou najúspešnejšej éry Blackhawks vôbec. Ako to v kabíne vnímate?
Všetci v tíme, nielen my hráči, máme z týchto historických úspechov obrovskú radosť.

Čo pre vás znamená toto úspešné chicagské obdobie?
Možno si teraz ešte celkom neuvedomujem, čo sa mi s tímom podarilo. Asi až raz, keď skončím s hokejom, mi dôjde, čo som s tímom dokázal. Lebo vyhrať trikrát Stanleyho pohár za taký krátky čas je v dnešnej dobe veľmi ťažké.

V čom je najväčšia sila celého mužstva?
Máme mladé superhviezdy, ktoré sú podľa mňa v najlepších rokoch. Navyše, prišla do tímu dvojica ruských hráčov Arťom Anisimov a Artemi Panarin. Ich formácia spolu s Patrickom Kanom hrá fantasticky a ťahá celý tím k dôležitým bodom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Hossa #Chicago Blackhawks