Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezničiteľný Jágr dvakrát skóroval, Hossa nebodoval

Iba Marián Hossa zasiahol spomedzi Slovákov do nedeľňajšieho diania v zámorskej hokejovej NHL. Čoskoro 37-ročný krídelník si počas 18:26 min na ľade štatistiky kanadského bodovania nerozšíril, ale tešil sa z víťazstva Chicaga nad Ottawou 3:0.

04.01.2016 07:10
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr z Floridy prekonáva brankára Minnesoty Devana Dubnyka.
debata

Jeho strojcom bol brankár Corey Crawford, ktorý si jubileum – trojstý odchytaný zápas v základnej časti profiligy – osladil šiestym shutoutom sezóny a osemnástym v kariére. V počte zápasov s nulou na konte je Crawford najlepším gólmanom súťaže v tomto ročníku.

"Doma dostávame málo gólov, lebo súperovi často nepúšťame puk. Nevidel som štatistiky, ale bude to tým, že máme oveľa lepšiu kontrolu nad pukom než v zápasoch u súperov,“ povedal Crawford podľa serveru NHL. Stroj na kanadské body Patrick Kane si pripísal jednu asistenciu, čím sa v 40. zápase sezóny dostal na 57 bodov (23+34). V počte bodov aj asistencií naďalej kraľuje v celej NHL.

Hokejisti Floridy pokračujú v pútavom príbehu pre svojich fanúšikov. Ich deviate víťazstvo v neprerušenej sérii s rekordným podtextom zariadil veterán Jaromír Jágr, ktorý v zápase proti Minnesote strelil oba domáce góly. Prvý bekhendom už po 27 sekundách od úvodného vhadzovania a druhý, s prívlastkom víťazný, pridal v 49. min.

Nezničiteľný 43-ročný český krídelník v tejto sezóne má na konte 13 gólov a v celej kariére už 735. Za legendárnym Brettom Hullom na tretej priečke historickej tabuľky kanonierov zaostáva už len o 6 presných zásahov.

"Má stále pohyb ako tridsaťročný a vie nás všetkých popreháňať,“ povedal o Jágrovi obranca Floridy Alex Petrovic. V súvislosti s českou hokejovou ikonou je zaujímavé aj to, že po sobotňajšom domácom zápase proti NY Rangers (3:0) si Jágr nariadil samostatný korčuliarsky tréning, lebo nebol spokojný so svojím výkonom. Stretnutie skončil bez strely na bránku a so 4 trestnými minútami. "Chcel som si byť istý, že to v nedeľu bude lepšie, lebo som nemal zo seba dobrý pocit,“ vysvetlil Jágr podľa serveru NHL.

V gólovej prestrelke New York Islanders zdolali na domácom ľade hráčov Dallasu Stars 6:5. Líder súťaže Dallas prehrával po dvoch tretinách v Barclays Center 2:5, ale zlepšeným finišom siahal po bode. Napokon domáci rozhodli o dvoch bodoch v riadnom hracom čase netradičným gólom v oslabení, ktorého autorom bol v 50. min Cal Clutterbuck. A to strelec víťazného zásahu v druhej tretine musel predčasne z ľadu po tvrdom narazení Jasona Demersa, po ktorom obranca Dallasu dostal vyšší trest. Clutterbuck sa neskôr na ľad vrátil a strelil piaty a šiesty gól svojho tímu.

"Bol to poriadne tvrdý ‚hit‘. Ani som poriadne nevidel a nevedel, čo sa stalo. Neskôr v šatni som pocítil následky, ale ubezpečil som sa, že nejde o otras mozgu či niečo iné bolestivejšie,“ povedal Clutterbuck. "Myslím si, že chlapec to poriadne prifilmoval. Keď som si pozrel spomalený záber, nemám pocit, že ho Demers zasiahol lakťom a že sa vôbec stalo niečo nedovolené,“ povedal svoj názor tréner Dallasu Lindy Ruff.

Nedeľa – sumáre NHL:

New York Islanders – Dallas 6:5 (2:2, 3:0, 1:3)
Góly: 11. Lee (Okposo, Židlický), 19. Okposo (Nielsen, Hickey), 29. Okposo (Lee, Leddy), 36. Grabovskij (Strome, Nelson), 38. Clutterbuck (Hamonic, Leddy), 50. Clutterbuck (Cizikas) – 6. Fiddler (Faksa, Moen), 14. Sharp (Goligoski, Klingberg), 42. Ničuškin, 51. Ničuškin (Sceviour, Spezza), 59. Spezza (Sceviour, Goligoski)

Florida – Minnesota 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 1. Jágr (Kulikov, Huberdeau), 49. Jágr (Piri, Kulikov) – 21. Zucker (M. Koivu, Suter)

Chicago – Ottawa 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 29. Keith (Toews, Desjardins), 47. Anisimov (Rozsíval, P. Kane), 60. Desjardins (Danault)
Marián Hossa (Chicago) odohral 18:26 min, 3 strely, 2 trestné minúty, 2 zblokované stre­ly

Anaheim – Winnipeg 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly: 6. Rakell, 10. Bieksa (Vatanen, Santorelli), 26. Perry (Rakell, Gibson), 59. Kesler (Stewart, Bieksa) – 27. Myers (Wheeler, Little)

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Jaromír Jágr
Načítavajú sa športové výsledky...