Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr bol podľa NHL.com jednou z 15 najväčších osobností roka

Nestarnúci útočník Jaromír Jágr bol podľa oficiálneho webu NHL jednou z pätnástich najväčších osobností súťaže v končiacom sa roku 2015. Štyridsaťtriročná hviezda Floridy Panthers je na zozname jediným českým, či slovenským zástupcom.

24.12.2015 11:00
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Skúsený novinár Dan Rosen z webu NHL.com na Jágrovi okrem iného oceňuje, ako je vo svojom veku stále produktívny. „Má 43 rokov a stále strieľa góly a zbiera body. A nielen to, stále patrí k najpodmanivejším hlasom v súťaži vďaka mixu humoru a skúsenosti,“ napísal Rosen na adresu útočníka, ktorý s 25 bodmi za 10 gólov a 15 asistencií dominuje kanadskému bodovaniu tímu.

Zmysel pre srandu, ktorým je povestný, preukázal Jágr naposledy po utorkovom zápase s Ottawou. Po víťaznom zápase dobre stavaný útočník vtipkoval na účet svojich štyroch zubov, o ktoré prišiel v prvej tretine. „Drahý Ježiško, mohol by som k Vianociam dostať nové zuby? S jedlom to teraz bude ťažké. Ale na druhú stranu, aspoň nepriberiem,“ napísal na Twitteri.

„Jágr stále stúpa poradím v historických tabuľkách. Teraz je medzi štyrmi najlepšími strelcami,“ pripomenul novinár oficiálneho webu ligy fakt, že sa český útočník v nedeľu 732. gólom odpútal od Marcela Dionnea a stíha tretieho Bretta Hulla. Stráca na neho deväť gólov.

„A dokonca sa snaží nechať si narásť svoju legendárnu ‚deku‘,“ uzavrel Rosen. Jágr skutočne na začiatku sezónu napoly žartom vyhlásil, že si znovu vypestuje účes, ktorý nosil po väčšinu 90. rokov, a svoj sľub podľa všetkého zatiaľ plní.

Spolu s Jágrom je na zozname 15 osobností tohto roku ďalších osem hokejistov, medzi nimi najužitočnejší hráč minulej sezóny brankár Carey Price z Montrealu či „Nový Gretzky“ Connor McDavid z Edmontonu. Zvyšných šesť sú generálny manažéri a tréneri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr
Načítavajú sa športové výsledky...