Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský športovec roka? Jednoznačne Peter Sagan, vraví Chára

Hokejistom Bostonu Bruins sa na ľade Edmontonu skončila predchádzajúca víťazná päťzápasová séria. Po prehre 2:3 v predĺžení získali aspoň bod.

04.12.2015 08:28
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára a Tuukka Rask z Bostonu po víťaznom zápase.
debata

„Vyhrávať je príjemné, aj keď sme v niektorých zápasoch nehrali dobre. Mali sme štyri dni voľno, čo sa v úvode prejavilo,“ hodnotil v rozhovore pre Pravdu obranca Zdeno Chára, slovenský kapitán Bostonu, štvrtého tímu Atlantickej divízie NHL.

V zápase ste odohrali tradične vyše dvadsať minút, patrili ste k oporám tímu, strelili ste gól. Ako ste sa cítili na ľade?
Cítil som sa celkom fajn. Zo začiatku to bolo trošku horšie. Chvíľu trvalo, kým sme sa rozdýchali. Mali sme štyri dni bez zápasu. Niekedy sú voľné dni prospešné, odreagujete sa od hokeja, vypnete. Keď však potom naskočíte do zápasov, cítite, akoby ste mali zmenšené pľúca. Po prvej tretine to bolo omnoho lepšie.

Boston ťahal víťaznú šnúru, no v Edmontone o ňu prišiel. Naladí víťazná šnúra mužstvo? Dostáva ho do hernej fazóny?
Je príjemné, keď vyhrávate zápasy a pribúdajú vám body do tabuľky. Niektoré zápasy sme nehrali až tak dobre, a napriek tomu sme vyhrali. Teraz nám to nevyšlo. Musíme neustále na sebe pracovať a stále sa snažiť zlepšovať.

Ako sa vám pozdáva nový formát predĺženia s tromi hráčmi?
Je to zmena, berieme ju, aká je. Keď hrajú traja proti tom, je na ľade viac priestoru, hráči majú viac času. Väčšinou sa predĺženia končia nejakým gólom. Hrá sa ofenzívnejšie, otvorenejšie, diváci môžu vidieť oveľa viac šancí na oboch stranách.

Láka vás prípadná účasť v All Star Game alebo by ste radšej dali prednosť oddychu a venovali sa rodine?
Ešte neviem, ako to všetko dopadne, no ak dostanem pozvánku na Zápas hviezd, budem to považovať za veľkú česť a budem veľmi rád. Zatiaľ sa však sústreďujem na najbližšie zápasy, nie som mysľou tak ďaleko.

Skôr než Zápas hviezd opäť zažijete Winter Classic, novoročné stretnutie pod holým nebom proti Montrealu. Ako si spomínate na stretnutie proti Philadelphii z roku 2010, ktorý Boston vyhral v predĺžení 2:1? Tešíte sa?
Aj tento zápas je trochu ďalej, než to, na čo sa sústreďujuem teraz. Určite to bude ďalšia skvelá skúsenosť a veľmi pekný zážitok hrať na Gillette Stadium pred veľkým počtom fanúšikov. Nastúpime proti nášmu veľkému rivalovi, takže diváci uvidia určite veľmi dobrý zápas.

Keby ste mohli, za koho by ste hlasovali v ankete o najlepšieho slovenského športovca roku 2015? Registrovali ste úspechy slovenských športovcov?
Za koho by som hlasoval? Za Petra Sagana. Jednoznačne.

Ste známy ako veľký fanúšik cyklistiky. Sledovali ste svetový šampionát v americkom Richmonde a záverečný Petrov zlatý finiš?
Sledoval. Je to neobyčajne krásny úspech. To, čo predviedol a dokázal Peter, je niečo výnimočné. Takéto kúsky zvládnu len najväčší majstri, veľké individuality, akých je vo svete športu málo. Je za tým neuveriteľný kus tvrdej práce. Veľmi sa teším z Petrovho titulu.

Aké máte ešte v tejto etape kariéry ciele a sny? Čo vás motivuje?
Také isté, ako keď som v mladom veku prišiel do NHL. Motivuje ma hrať proti najlepším, s tým súvisí aj veľká súťaživosť. Dôležité je stále na sebe tvrdo pracovať, ustavične sa zlepšovať a podávať čo najlepšie výkony. Je dobré mať stále vysoké ambície i nové ciele, no zároveň byť skromný. Považujem za neskutočnú poctu, že hrám v tejto lige, že môžem hrať hokej, robiť, to čo ma najviac baví. Stále si to veľmi užívam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins
Načítavajú sa športové výsledky...