Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jágr už nežiada slobodu, nechce skončiť ako škaredý a tučný

Dlane nasmeroval oproti sebe a keď rozprával, ich približovaním naznačoval skracujúcu sa vzdialenosť.

30.11.2015 11:40
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Nezničiteľný český veterán Jaromír Jágr sedel v šatni Floridy a Kristine Rutherfordovej z kanadského magazínu Sportsnet vysvetľoval, prečo aj vo veku 43 rokov stále hrá hokej.

„Čas medzi koncom kariéry a smrťou,“ povedal a jeho ruky delilo od seba už iba zopár milimetrov. „Chcem, aby bol čo najkratší. Ak by som mohol hrať do konca života, hral by som. Veď čomu inému by som sa venoval? Aj v športovom dôchodku musíš na sebe pracovať, ak nechceš byť škaredý a tučný. Teda aspoň ja nechcem.“

Legendárny útočník z Kladna, akokoľvek stále platný, si uvedomuje, že jeho pozícia v NHL sa s pribúdajúcimi rokmi zmenila. Pripomenul, že počas pôsobenia v New Yorku Rangers (2004 – 2008) si mohol na ľade dovoliť prakticky čokoľvek. „Keď som si zaumienil, že dám gól, dal som ho. No, nebolo to celkom úplne takto, ale veľmi podobne. Tréner to videl, a preto vravieval: ‚Rob si čo chceš.‘ Lebo vedel, že mu vyhrám zápas,“ tvrdí Jágr, ktorý na Floride hrá v jednom útoku s mladíkmi, čo by im mohol byť otcom. „Keď vám niekto dopraje slobodu, musíte si byť istý, že ste skutočne rozdielovým hráčom. Teraz ju nežiadam, lebo teraz to nie je ako kedysi v New Yorku,“ dodal Jágr.

Od puku stále ťažko odstaviteľný krídelník odohral v tejto sezóne 21 zápasov, strelil osem gólov a pozbieral osemnásť bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr