Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Dúfam, že ma gól nakopne

Zatiaľ čo Los Angeles sa vcelku darí, Marián Gáborík sa bodovo výrazne trápi. V noci na utorok však na Floride ukázal, prečo si ho v zámorskej NHL ešte stále veľmi vysoko cenia.

24.11.2015 18:30
Marián Gáborík Foto: ,
Gólová strela Mariána Gáboríka.
debata (2)

Slovenský útočník potvrdil, že góly strieľať nezabudol. V úvode tretej tretiny predviedol svoje parádne zrýchlenie, po vynikajúcej prihrávke „žabkou“ od kapitána Anžeho Kopitara s ľahkosťou prekorčuľoval obrancu Briana Campbella a zoči-voči nedal brankárovi Robertovi Luongovi dokonalou sťahovačkou žiadnu šancu. Pečatil tak víťazstvo hostí 3:1.

„Skvelé víťazstvo. Prehrali sme dva zápasy za sebou a nehrali sme v nich dobre. Teraz to bolo oveľa lepšie. Panthers majú dobre mužstvo s množstvom talentovaných hráčov. Preto sú tieto dva body pre nás veľmi dôležité,“ hodnotil pre Pravdu stretnutie 33-ročný krídelník. Na ľade strávil len čosi viac ako trinásť minút, ale so štyrmi strelami bol jedným z kvarteta najusilovnejších strelcov Kings. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

„Bolo dôležité, že sme do zápasu vstúpili gólom. Nie vždy máme ideálne začiatky, preto sa snažíme to vylepšiť. Veľmi nám výborným výkonom pomohol Jonathan Quick. Predvádzal vynikajúce zákroky a držal nás v hre. Proti ofenzívnej sile domácich sa vytiahol,“ poznamenal Gáborík. Toho za dôležitý gól pochválil aj spoluhráč Tyler Toffoli. „Aby som bol úprimný, pri Kopitarovi ma už nemôže nič prekvapiť. Gabby strelil skvelý gól. Trpezlivo si počkal a puk dvihol ponad Luongovo pravé rameno,“ cituje 23-ročného útočníka nhl.com.

Vynikajúcu prácu slovinského kapitána pred gólom ocenil aj Gáborík. „Všimol som si, že sa vo vlastnom pásme dostal k puku. Vedel som, že mi to nejakým spôsobom hodí dopredu, preto som zabral, zbavil sa obrancu a potom zvládol aj súboj s Luongom,“ hodnotil Gáborík.

Gól do siete Floridy bol len jeho tretím v sezóne. V 21 zápasoch zatiaľ nazbieral päť bodov za tri góly a dve asistencie. „Dúfam, že mi tento zásah dodá sebavedomie a pomôže mi. Cítil som sa dobre. Musím robiť presne to, čo doteraz. Naďalej korčuľovať, byť nebezpečný v útočnom pásme a tlačiť sa do bránky,“ priblížil.

Kings sa po pondelkových stretnutiach posunuli na prvú priečku v Pacifickej divízii s rovnakým počtom bodov ako druhé San Jose. Dnes v noci ich v Tampe Bay čaká piaty a zároveň posledný duel v rámci aktuálnej šnúry zápasov na ľade súperov.

„Máme to dva-dva. Tak sme si to po zlej prehre v Caroline predstavovali. Teraz by sme na ľade silného súpera radi otočili bilanciu na tripe do plusu. Zatiaľ podávame trochu kolísavé výkony, najmä doma. Nie je to síce zlé, ale nemali by sme prehrávať dva zápasy po sebe, ako sa nám to stalo naposledy,“ hovorí Gáborík.

V minulom ročníku sa Kings z pozície víťaza Stanleyho pohára neprebojovali ani do play off. V klube zavládlo veľké sklamanie. V aktuálnom ročníku sú všetci pripravení zvládnuť základnú časť oveľa lepšie. „Postúpiť do play off je vždy to najdôležitejšie v sezóne. Preto aj teraz máme jedinú víziu a cieľ – byť vo vyraďovacích bojoch. Potom sa uvidí. V play off je už možné všetko,“ dodáva Gáborík.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Gáborík #Los Angeles Kings
Načítavajú sa športové výsledky...